PRÁCE 🧰

Ubytování v Poznani cestou na Balt. Vyzkoušeli jsme hotel

30. 4. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety Poznaň

V Poznani, což je zhruba v polovině cesty na Balt, tedy k moři v Polsku, jsme se ubytovali v příjemném hotelu. Přinášíme tedy tip na solidní ubytování, kdybyste chtěli cestu rozložit třeba na dva dny a trochu si ji užít.

Ubytování v hotelu Liberté 33 Poznaň

Pokud hledáte ubytování spíše základní, v Poznani najdete spoustu možností, jak přespat ve městě s Airbnb. My jsme byli ve čtyřhvězdičkovém hotelu Liberté 33, kde jsme setrvali po dvě noci. Měli jsme možnost se v hotelové restauraci navečeřet, dvakrát posnídat a jednou jsme vyzkoušeli saunu.

Stará a nová budova

Celý hotel je rozdělený na dvě části. 16 pokojů vyšší kategorie je v krásné historické vile, dalších 43 jich je v nové budově jménem New Oficyna. V ní se rovněž nachází posilovna, sauna a podzemní garáže. Pokud jdete na jídlo do hotelové jídelny, musíte přeběhnout asi 20 metrů venkem v prostoru mezi dvěma budovami, kde část zabírá lehce stísněné parkoviště pro auta.

K dispozici jsme měli jednoduchý pokoj pro dva s příjemnou koupelnou a výhledem ven, směrem k vile. Na prázdninové termíny v červnu je pokoj k mání za 2 684 korun na noc, a to i se snídaní v ceně.

Stísněné stravování

Tím se dostáváme ke gastronomii. Snídaně jsou na hotelu velmi fajn, nabídka je široká, k dispozici jsou jak poměrně kvalitní uzeniny, tak i smažená vejce, ovoce, jogurty a podobně. Potěšilo chlazené Prosecco. Ano, nemá se to, ale čas od času sklenička jemného alkoholického nápoje ke snídani snad neuškodí.

Ubytování v hotelu Liberté 33 Poznaň

Problém se snídaní je ten, že se odehrává na omezeném prostoru a dobrá polovina stolů je buď u pultů s pokrmy, nebo v prostoru tak umístěná, že kolem vás pořád někdo chodí. To nám popravdě úplně příjemné nebylo, protože za zády se nám bez ustání pohybovali lidé. Chápeme ale, že je to dané dispozicí prostoru, se kterou toho moc udělat nejde. Při dobrém počasí to řeší otevřená terasa se stolky venku.

Večeři jsme měli spíše pozdní, takže jsme měli jeden z těch „lepších“ stolů a v jídelně se pohybovalo jenom pár lidí. Bylo to tedy o poznání příjemnější. Úroveň stravy byla velmi dobrá, neměli jsme výhrad. Snad jen finální dezert mohl být menší, protože pozřít takové množství cukru.

Sauna nesauna

Druhý večer, který jsme na hotelu trávili, jsme se rozhodli vyzkoušet saunu. Na recepci jsme jednoduše zavolali s tímto přáním, nic nebyl problém, sauna byla připravená, vytopená. Po první „proceduře“ a ochlazení ve sprše, jsme se začali pátrat po nějakém místě s lehátky, kde bychom se mohli natáhnout a relaxovat. Nic takového jsme nenašli, a to jsme se skutečně snažili. Buď je tedy relaxační místnost špatně označená, nebo, a to je horší varianta, vůbec není. Ať se na nás nikdo nezlobí, ale to je bohužel selhání a sauna tím ztrácí na významu.

Perfektní pokoje

Pokoj, ačkoliv jeden z těch nejlevnějších, byl skvělý. Čistota je asi ve čtyřhvězdě samozřejmost, co mi bylo malinko na obtíž byla matrace postele, která je z těch měkčích. Ocenil jsem, že závěsy šly zatáhnout skutečně způsobem, aby dovnitř ráno neproniklo skoro žádné světlo, takže jsem vzbudil až v okamžiku, kdy jsem chtěl já, ne ve chvíli, kdy si to přály Keplerovy zákony.

Ubytování v hotelu Liberté 33 Poznaň

Ubytování v hotelu Liberté 33 Poznaň

Zařízení je stylové, sprcha, obvyklá bolest hotelů, byla bez známek používání nebo stop takové té černé hnusoty, kterou najdete často na silikonových těsněních. Zkrátka na jedničku. Dokonce i wifi fungovala naprosto skvěle, rychlost 18 Mb za sekundu je výrazný nadprůměr na poměry evropských hotelů.

Celkově tedy lze Liberté 33 doporučit, ačkoliv s drobnými výhradami. Vynechejte saunu, na snídani si přivstaňte a budete spokojeni. Za danou částku to není vůbec špatná nabídka.

Zdroj info: Liberté 33.
Zdroj médií: Liberté 33, Jakub Mokříš.

Podobné články