🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Autem do Bibione

14. 7. 2024 3 min. čtení diskuze (1) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Itálie Nejlepší cesta do Itálie

Jednu z letošních cest k moři jsme si naplánovali do Bibione. Mysleli jsme si, že nás cestou nemá co překvapit. Nemohli jsme se mýlit víc.

Cesta do Bibione autem

Do Bibione s přespáním

Cestu jsme samozřejmě sledovali přes GPS lokátor, takže máme k dispozici kompletní záznam trasy tam i zpět. Start byl krátce po sedmé hodině večerní v pátek 21. června s tím, že se nepojede na noc, ale přespí se v Mikulově a druhý den ráno se dojede zbytek. Pojem „zbytek“ berte prosím s rezervou, je to spíš vyjádřením toho, jak otravná a náročná je cesta přes Česko, vyjíždíte-li odjinud než těsně zpoza hranic. V našem případě to byly Pardubice a prokousat se přes Vysočinu a Brno je skutečně emočně poněkud náročnější.

Chcete mít náklady na cestu do Itálie pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Vídeň v sobotu je super

Druhého dne nebyl čas ztrácet čas a v sedm jsme vyjížděli s tím, že to nejhorší máme pravděpodobně za sebou. Vydali jsme se směle na Vídeň, kde bychom v týdnu slízli ranní špičku, nicméně v sobotu v osm hodin byla průjezdnost ukázková.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Nešvar řidičů ze Slovenska a Polska

Následovala jízda na Graz, zkrátka klasická trasa, na které člověka nemá co překvapit, mysleli jsme si. Jenže to by nesmělo být jedné nemilé události v podobě dopravní nehody, která nás zdržela na zhruba tři čtvrtě hodiny. Takové věci se stávají, není to nic výjimečného, dokud to odskáčou hlavně auta, je to ještě relativně v pohodě. Co nám úplně v pořádku nepřišlo, bylo chování některých řidičů, zejména tedy z Polska a Slovenska. O co šlo?

Klasicky jsme dojeli do kolony s tím, že někde před námi se cosi děje. Auta se roztáhla do stran a vytvořila záchranářskou uličku. To je něco, co už jsme se zvládli naučit i v Česku, bohužel naši severní a východní bratři to zatím asi úplně nepochopili. Nechci je házet všechny do jednoho pytle, ale prostor pro záchranné složky se rozhodli využít, aby nemuseli čekat, takže s nemalou dávkou arogance prostě profrčeli dopředu. Asi nemá smysl to nějak více komentovat. Smutné je, že pak si o nás všech bývalých sovětských satelitech právem ve světě myslí, že jsme všichni burani, ačkoliv to tak není.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Itálie? Použijte naši kalkulačku

Italové se snaží

Aby těch překvapení nebylo málo, přišlo další zdržení na mýtné bráně v Itálii. Vybrali jsme si pruh, kde se mělo platit kartou, jaké bylo překvapení, když se z okna budky natáhla ruka s platebním terminálem… Holt je to asi rychlejší, než čekat na to, až se každý seznámí s někdy trochu matoucím automatem, rozhodně to oceňujeme, Italové se hodně snaží, aby si cizinci z jejich dálnic odnesli co nejlepší dojem. A i kvalita těchto komunikací je tam fantastická, subjektivně nám připadala lepší než třeba ve východní části Německa.

Do cíle v Bibione jsme dosvištěli kolem půl třetí, což je super čas – člověk se rychle ubytuje a má vlastě ještě půl dne před sebou. Možná to takto budeme praktikovat častěji, na hranice s Rakouskem se dojede třeba v pátek po práci a zbytek cesty se zvládne s přivstáním si v sobotu.

Tip pro řidiče: Ještě než vyrazíte na dovolenou do Itálie, sjednejte si cestovní pojištění. To můžete doplnit o rozšířené asistenční služby, případně krátkodobé pojištění domácnosti. Při online sjednání nyní získáte 20 % slevu a navíc e-knihu jako dárek.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulkačka cestovního pojištění do Itálie

Zdroj info: autorský text.
Zdroj médií: Redakce.
[email protected], 14. 7. 2024 20:30
Dobrý den, jak jste v článku psal o té záchranné uličce, tak z vlastní zkušenosti musím říct, že dva týdny nazpět při své cestě do Chorvatska jsem se nestačil divit, když se kousek za Záhřebem zničeno nic na dálnici zastavil provoz a nedělám si srandu, byl jsem jediné auto, které uhnulo ke krajnici a ještě ke všemu mě pak zanedlouho vytroubil řidič skůtru, abych mu uhnul, aby mohl projet
Upřímně zajímalo by mě, co by řidiči dělali, kdyby tam byla nehoda a složky IZS potřebovali projet (nehoda to naštěstí nebyla, byl pouze hustý provoz)

Podobné články