PRÁCE 🧰

Ostrava a tipy na nejlepší parking v blízkosti haly během mistrovství

7. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Rok se s rokem sešel a další hokejové mistrovství je tady. Tentokrát navíc v České republice, zemi, která hokej jednoduše zbožňuje. Většina českých fanoušků bude upínat svou pozornost hlavně na zápasy v Praze. Stát za to ale bude také ostravská skupina, kde se podobně jako v Praze očekává opravdový fanouškovský nával.

OC Futurum

Ostravská hokejová aréna a její blízké okolí bude během mistrovství pukat ve švech. Kromě českých fanoušků se tam totiž budou hrnout milovníci hokeje v podstatě z celého světa. Zvlášť velký zájem se o Ostravu očekává v případě sousedních Slováků. Někteří to mají k hale opravdu jen velmi blízko. Podobně je to také v případě Poláků, kteří sice nejsou ani zdaleka favority, o to výraznější a zapálenější však mohou být fanoušci.

Pokud i vás cesta do Ostravy čeká a plánujete se tam vydat autem, máme pro vás několik tipů, kde je během mistrovství v blízkosti Ostravar areny možné parkování. Přímo v areálu stadionu se nachází celkem 6 odstavných parkovišť, které však ani zdaleka nepojmou všechny návštěvníky mistrovství. I proto pořadatelé doporučují, aby fanoušci zde své vozy nenechávali a raději sáhli po alternativách. Důvodem mimo jiné je, že na dvou z těchto přilehlých parkovišť vznikne fanzóna s velkoplošnými obrazovkami, kde bude probíhat kulturní program.

Přímo do areálu se vejde 800 aut

Zbývající čtyři parkoviště zvládnou pojmout asi 800 vozů a jedna hodina stání na nich vyjde fanoušky na 50 korun. Jejich funkčnost je podobná jako v případě parkování třeba v obchodních centrech. Při vjezdu obdržíte parkovací lístek a před odjezdem zaplatíte v automatu podle strávené doby.

Ostravští pořadatelé dělají vše pro to, aby dopravní kolaps během hokejového svátku nenastal. I proto všem řidičům doporučují, aby motoristé své vozy nechávali dostatečně daleko od haly a přesunuli se co možná nejdříve do městské hromadné dopravy, která bude během mistrovství zvlášť posílená.

Ostrava-Vítkovíce nádraží

MHD Ostrava

Sázka na Forum Nová Karolina či OC Futurum se může vyplatit

Pokud ani vám nevadí přesun do MHD a cesta tramvají v horizontu cca 15 až 20 minut, jeví se jako ideální garáže v obchodním centru Forum Nová Karolina. Celkem se tam totiž vejde 1 500 aut. Nevýhodou je trošku vyšší vzdálenost od areny, která se pohybuje okolo 4 kilometrů. Motoristé ale získají poměrně solidní jistotu, že se na zápas při správném plánování dostanou včas.

Podobně je to také v případě OC Futurum, které se od haly nachází asi 4,4 kilometru daleko. Tamní parkovací areál zvládne obsloužit celkem 610 aut. OC Futurum se nachází v ulici Novinářská 3178/6. Fanoušci po zaparkování se přesunou na autobus číslo 35, který pravidelně jezdí ze zastávky Futurum. Následně pojedou cca 8 minut do zastávky Nová Ves vodárna, kde přestoupí na tramvaj číslo 11, která je odveze až do zastávky SPORT ARÉNA.

Forum Nová Karolina

Ostravar aréna

Pokud jako motoristé budete chtít nechat své auto mnohem blíž, máme pro vás ještě jeden tip. Jedná se o parkoviště u Hornbachu, které se nachází na adrese Rudná 2978/11. K hale vám bude zbývat jen 2,5 kilometru a na parkovací plochu se dohromady vejde 400 vozů.

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.

Podobné články