PRÁCE 🧰

Auto, vlak nebo autobus. Jak se vydat do Prahy na hokej

7. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hokejoví fanoušci se dočkali. Už 10. května v České republice vypukne hokejové mistrovství světa. Dlouho očekávaná událost, na kterou se milovníci sportu těšili. Po lístcích na zápasy české reprezentace se jen zaprášilo a fanoušci momentálně řeší, jak konkrétně se do Prahy vypravit. Do úvahy připadá auto, autobus či vlak.

Hokej v Praze. Auto, autobus nebo vlak?

Odpověď na otázku, jaký dopravní prostředek je ideální pro cestu na hokej do Prahy, není jednoduchá. Záleží totiž na celé řadě aspektů, které musí být před cestou zváženy. Konkrétně se jedná o vzdálenost do Prahy, dopravní obslužnost obce/města či to, jestli fanoušek preferuje klid, jistotu, finanční úsporu nebo komfort.

Kdy je auto dobrou volbou

Pokud fanoušek hokeje raději favorizuje komfort a v místě, kde bydlí, není ideální dopravní obslužnost ze strany veřejné dopravy, je auto jasná volba. Motoristé si ale musí dát pozor na to, kde své auto nechají. Policisté doporučují, aby řidiči nechali svůj vůz na okraji Prahy a k hale v Libni se vydali městskou hromadnou dopravu.

Volba konkrétního parkoviště je odvislá od toho, z jaké strany se motorista do Prahy vydává. Zmínit je třeba P+R parkoviště v oblasti Černého mostu, Zličína, Chodova nebo Letňan. Pokud motoristé rádi riskují, mohou zkusit své auto nechat i pár metrů od stadionu, a to konkrétně v obchodním centru Harfa. První dvě hodiny parkování jsou tam zdarma, každá další vyjde motoristu na 100 korun.

Letňany

Černý Most

Kdy vsadit na vlaky

Pakliže je pro milovníka hokeje spíše důležitý klid a finanční úspora, sázka na vlakové spoje se jeví jako ideální. Doporučují to i České dráhy, které jsou oficiálním dopravcem hokejového mistrovství světa v České republice a na tuto událost se hojně připravují. Budou v provozu dodatečné spoje z mnoha měst i ze zahraničí, které mají zajistit klidnou a nepříliš rušenou dopravu až ke stadionu.

Výhodou vlakové dopravy je fakt, že v blízkosti libeňské haly v Praze se nachází stanice Nádraží Libeň, na které zastavuje většina všech spojů. Po vystoupení z vlaku to až ke stadionu je pouhých 10 až 15 minut. Fanoušci by ale neměli zapomenout na to, že v případě sázky na železnici je vhodné čas zakoupit obousměrnou jízdenku, a to ideálně i s místenkou. Fanouškovský nával nejen z Česka totiž bude obrovský.

Do úvahy připadá i autobus

Někteří fanoušci rovněž zvažují, že by se do Prahy vydali také autobusem. Příkladem jsou třeba obyvatelé Liberce, kteří nemají k dispozici osobní automobil. Cesta vlakem je totiž v porovnání s autobusem neúměrně dlouhá a vyjde v průměru na dvojnásobek času. Na vyšší poptávku během mistrovství se připravují i dopravci. Konkrétně třeba společnost Flixbus připravila několik dodatečných spojů z tuzemských měst i ze zahraničí.

Výběr mezi jednotlivými dopravními prostředky na cestě do Prahy během mistrovství světa není jednoduchý. Komplikace mohou nastat v případě silniční i železniční dopravy. I proto pro všechny možnosti platí několik společných jmenovatelů a charakteristik, které by měli motoristé brát v potaz. Vyjet včas, nejezdit na poslední chvíli, mít jasný plán i dostatek odolnosti proti případnému stresu. Hokejové mistrovství v Česku je bezesporu skvělým svátkem, ideální přípravou je ale správný plán, díky kterému zvládnete vyzrát na všechny strasti, které vás mohou při cestě na hokej potkat.

Doporučením redakce Portálu řidiče je v případě opravdu dlouhé cesty sázka na vlak. V případě jistoty obousměrné jízdenky i místenek dává tato volba smysl i díky Nádraží v Libni. Auto se jeví jako ideální možnost pro všechny, kteří příliš neholdují pivu i dalším alkoholickým nápojům a zároveň to do Prahy nemají příliš daleko. Autobus je v podstatě takovou poslední možností, která nastupuje ve chvíli, kdy všechny předchozí již nejsou možné. Oproti vlaku jsou totiž cesty autobusem méně komfortní, třeba z Liberce ale díky velké časové úspoře mohou dávat smysl.

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Depositphotos, Jiří Lacina.

Podobné články