🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Camping Chvalšiny: Kombinace toho nejlepšího z českých a holandských kempů

14. 8. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet

Klid, pohoda, krásné prostředí a příkladné služby. Tak nějak by se dal popsat Camping Chvalšiny, od něhož by si měli brát příklad všichni ostatní.

Camping Chvalšiny

Pokud bych měl dát tajný tip, jaký druh kempů v České republice vybírat, bez váhání bych doporučil holandské kempy. Ano, bez angličtiny se sem tam neobejdete a občas si připadáte jako cizinec ve vlastní zemi. Z vlastní zkušenosti ale musím potvrdit, že takové kempy nabízí nejlepší služby, kvalitní prostředí a všudypřítomný klid, který spoluvytváří kultivovaní zahraniční cestovatelé. Takovým příkladem je i Camping Chvalšiny v Jižních Čechách.

O kempu

Camping Chvalšiny se nachází asi jedenáct kilometrů od Českého Krumlova a je ideálním výchozím bodem na výlet po česko-rakousko-německých hranicích. Oproti jiným holandským kempům má pro české karavanisty jednu zásadní výhodu. Camping Chvalšiny před čtvrt stoletím vybudoval nizozemský pár, nedávno však změnil majitele, kterými se stali Češi. Kemp tak s trochou nadsázky kombinuje výhody holandských a českých kempů. V kempu však stále převažuje zahraniční klientela. Majoritu tvoří nizozemské karavany a stany, dále potkáte Dány, Němce, Rakušany, Francouze i Španěle.

Camping Chvalšiny

Ceny

A zahraniční klientele odpovídají i ceny. Například v Garden Bistro, které se nachází na území kempu, zaplatíte 50 korun za točené pivo, 240 korun za cheeseburger a mezi 180 a 245 korunami za domácí pizzu. Na plnohodnotné hlavní jídlo si připravte minimálně 220 korun. Bistro nabízí i snídaně či nákup čerstvého pečiva. Nutno dodat, že kvalita jídla byla velmi dobrá a restaurace byla každý večer naplněna zákazníky. Podobná je i situace s cenou za pobyt. Do kempu můžete přijet se stanem, s karavanem, či obytným vozem, případně si pronajmout rozměrný stan nebo některou z moderních chatek. V ceně však už je elektřina, internet dostupný na celém území kempu a zdarma jsou i sprchy. Aktuální ceník si můžete prohlédnout níže.

Camping Chvalšiny

Cenám odpovídají služby

Jak již bylo řečeno, na celém území kempu je dostupné wifi připojení – to je sice občas přetížené, jinak je ale rychlost internetu překvapivě dobrá, až příkladná. Samozřejmostí jsou i sprchy zdarma. Zapomeňte tedy na zastaralé sprchové žetony, tohle je moderní kemp. Voda ve sprchách tekla vždy teplá, časový limit činil bohatě dostačujících pět minut. Nikdy se nám také nestalo, že by sprchy či toalety nebyly čisté. Problém nebyl ani s kapacitou, sociální zařízení, které je pomyslným centrem kempu, bylo na poměrně hodně obsazený kemp dostačující. Nechyběla ani sociální zařízení pro děti a osoby se sníženou schopností pohybu. Samozřejmostí je i velké množství venkovních dřezů na mytí nádobí nebo možnost využití pračky a sušičky.

Kempování

Camp Chvalšiny je rozdělen na dvě části – spodní část u rybníka a vrchní část v mírném kopci s výhledem na nedalekou horu Kleť. Při příjezdu s karavanem, nebo se stanem, dostáváte celou kóji o minimálních rozměrech 120 metrů čtverečných. To je slušná plocha, která zajišťuje, že se na sebe karavany nelepí a každý má svou dávku soukromí a klidu. Každé místo má svou přípojku k elektřině a po kempu je rozmístěno několik vodních rozvodů, kde je možné natočit pitnou vodu – to je jeden z prvků, který pro mě definuje moderní kemp a dělá život karavanisty o mnoho jednodušší.

Camping Chvalšiny

Vyžití v kempu

Součástí Campingu Chvalšiny je menší rybník, kde lze bez povolenky chytat ryby. Na území kempu je hned několik dětských hřišť a nechybí ani rozměrný bazén se slanou vodou, který v letních měsících přijde vhod. Při našem pobytu byl bazén vždy čistý a potěšila i sprcha, kterou jsme ze sebe mohli smýt slanou vodu. Kromě toho kemp nabízí různé společenské akce – například Pizza Night, kde si můžete ve venkovní peci udělat svou vlastní pizzu, sportovní akce a mnoho dalšího. Za sebe kvituji, že společenské akce nijak nenarušují klid a pohodu v kempu a účast je čistě dobrovolná. Součástí kempu je i menší zvířecí koutek s králíky, slepicemi a ovcemi.

Pět z pěti

Kempů už jsem za svůj život navštívil požehnaně a troufnu si říct, že laťku mám nastavenou poměrně vysoko. Navzdory tomu musím uznat, že na pomyslné stupnici si Camping Chvalšiny zaslouží pět hvězdiček z pěti. Je to moderní kemp s kvalitními službami v krásném prostředí Jižních Čech. Jen si za to všechno musíte lehce připlatit, to je ovšem s přihlédnutím ke kvalitám pochopitelné.

Zdroj info: Autorský text, Camping Chvalšiny.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články