🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Celoroční cestovní pojištění pro rodinu: Jak funguje a před čím chrání?

12. 7. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Druhy cestovního pojištění

Zhruba každý druhý Čech letos plánuje dovolenou v zahraničí. Pokud je to i váš případ, máme pro vás praktický tip, jak na jedné důležité položce zásadním způsobem ušetřit. Pokud vyrážíte do zahraničí opakovaně během roku a cestujete sem s celou rodinou, zvažte možnost celoročního pojištění. Opravdu se vyplatí a před čím vás chrání?

Celoroční cestovní pojištění: Komu se vyplatí a opravdu vás ochrání?

Jak vlastně funguje celoroční cestovní pojištění?

Celoroční rodinné cestovní pojištění je v mnohém velmi podobné klasickému „cestovku“, které si sjednáváte před vytouženou dovolenou. Přesto má určitá specifika a benefity, kvůli kterým se o něm vyplatí vážně uvažovat ve chvíli, kdy v zahraničí trávíte minimálně jednu letní a jednu zimní dovolenou.

Stejně jako u jiných produktů, také u cestovního pojištění na celý rok, můžete volit z různých balíčků. Cena toho nejlevnějšího začíná obvykle na tisícikoruně a obsahuje nejen pojištění léčebných výloh (do limitu 5 000 000 Kč), ale také základní asistenční služby.

U rozšířených balíčků pak již máte (kromě výše uvedeného) pojištěný úraz, smrt, ale i trvalé následky nebo jednorázové odškodnění v rámci hospitalizace. Celoroční balíčky cestovního pojištění pak zpravidla obsahují také pojištění odpovědnosti, pojištění zavazadel, storno poplatků nebo pojištění přerušení cesty, zmeškaného odjezdu nebo zpoždění letu.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Samozřejmostí jsou i rozšířené asistenční služby během celého zahraničního pobytu. Ve finále tak získáte komplexní ochranu, za kterou zaplatíte mnohem méně než v případě opakovaného krátkodobého pojištění.

Náš tip: Pokud chcete během zahraniční dovolené ochránit nejen sebe, ale také majetek, informujte se o možnosti krátkodobého připojištění domácnosti pro případ krádeže a vandalismu.

Kolik s ročním cestovním pojištěním ušetříte?

Pokud bychom se podívali na modelový příklad čtyřčlenné rodiny, která vyráží na týdenní dovolenou v rámci Evropy, pak zjistíme, že u komplexní pojistky, která bude krýt i úrazové pojištění, odpovědnost, zavazadla nebo pojištění cesty a zpožděného letu, zaplatí dotyční po slevě 1 056 Kč.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

U celoroční pojistky s obdobnými limity pojistného krytí a navolenými riziky pak bude pojistné činit zhruba na 2 000 Kč. Pokud tedy rodina do zahraničí vycestuje alespoň dvakrát ročně, vyplatí se jí sjednat celoroční cestovní pojištění.

Jak cestovní pojištění pro rodinu sjednat?

Stejně jako tu krátkodobou pojistku, můžete i celoroční cestovní pojištění sjednat bez toho, abyste opouštěli pohodlí svého domova. Stačí vám pouze chytrý telefon, tablet nebo počítač s připojením k internetu a pár minut volného času.

Při výběru celoročního cestovního pojištění můžete snadno a během několika kliků pojistit nejen sebe, ale také zbytek rodiny. V průběhu roku a opakovaných výjezdů do zahraničí tak už nemusíte na sjednávání klasické pojistky myslet a můžete na dovolenou vyrazit v podstatě kdykoliv.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

V prvním kroku zvolíte destinaci (Evropa vs. svět), a poté navolíte, koho chcete pojistit (jednotlivec nebo celá rodina). V dalším kroku vyberete z nabízených balíčků celoročního cestovního pojištění pro rodinu a vyplníte osobní údaje o jednotlivých členech.

Poté překontrolujete výslednou cenu a pojistné zaplatíte převodem nebo platební kartou. Asistenční kartička, společně s dalšími dokumenty, dorazí na zadaný e-mail, případně rovnou do aplikace v mobilním telefonu. Poté již můžete bez obav vyrazit vstříc dalšímu dobrodružství.

Vyvracíme mýty: Kvalitní cestovní pojištění nemusí být drahé. V případě potřeby vás ale podrží a uchrání vysokých výdajů. Sjednejte si „cestovko“ online od 16 korun za den s e-bookem zdarma z pohodlí vašeho domova.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Náš tip: Vyrážíte na dovolenou nebo na služební cesty do zahraničí několikrát za rok? Pak zvažte pořízení roční cestovní karty. Již od 1 050 Kč díky ní získáte kombinaci cestovního a úrazového pojištění, pojištění odpovědnosti za újmu, zavazadel, storno poplatků a další výhody.

Kalkulačka roční cestovní karty

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články