🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Chorvatské Zrće. Co je možné vidět cestou autem?

14. 7. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Informace na cestu Zastávky po cestě

Chystáte se autem z Česka na pořádnou akci do chorvatského Zrće a rádi byste, aby nešlo jen o klasickou a mnohdy unavující cestu? Máte možnost si ji zpříjemnit návštěvou zajímavých turistických cílů. Začít můžete v Brně a nabízí se i návštěva rakouské Vídně nebo Grazu.

Zrce beach

Články na téma co vidět cestou do Chorvatska:

  1. Co navštívit cestou do Chorvatska
  2. Kde se zastavit cestou do Chorvatska
  3. Cesta autem do Chorvatska. Co vidět cestou - právě čtete

Letní dovolená v chorvatském Zrće je pro mnoho zejména mladých Čechů každým rokem oblíbenější. Svůj čas totiž mají možnost strávit nejen klasicky u moře v doprovodu přátel a dobrého jídla. Nabízí se totiž také pořádná párty jízda s vrstevníky, a to vše na krásném chorvatském ostrově Pag, který se může chlubit nádherným mořem i plážemi.

Samotná cesta do Chorvatska ale může být pro mnoho Čechů vyčerpávající. Konkrétně z Prahy na Zrće musí řidiči urazit dlouhých 900 kilometrů. Doba jízdy se odvíjí zejména od aktuální dopravní situace. Pokud se motoristům podaří vyrazit během noci, je dojezdový čas kolem celkových devíti hodin reálný. Na noční cestovní autem ale někteří nemají jednoduše kapacity, a i proto na chorvatský ostrov Pag vyráží až ve dne.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Brno nevynechejte

Taková cesta je na jedné straně sice většinou časově náročnější, je zde ale možnost si ji zpříjemnit. Do úvahy totiž připadá možnost návštěvy mnoha zajímavých turistických cílů, které se po cestě do Chorvatska nachází. První doporučení redakce Portálu řidiče se pojí ještě k České republice, a to konkrétně k Brnu. Toto druhé největší město České republiky je totiž v mnohých ohledech úžasné. Kromě klasických výletních cílů jako je třeba hrad Špilberk nebo Katedrála svatého Petra a Pavla totiž Brno nabízí třeba i skvělé gastronomické podniky. Z tamní nabídky si s klidem vybere opravdu každý.

Pokud se řadíte mezi milovníky vína, vyplatí se i sázka na Mikulov. Řidiči sice ostrouhají, posádka ale bude mnohdy jásat. I pro motoristy však máme jedno doporučení. Stále oblíbenější pochoutkou je i v Česku nealkoholické víno. Na něj se postupně zaměřují právě také čeští vinaři, a proto může být návštěva mnohých sklípků příjemnou záležitostí i pro osoby, které zrovna řídí, nebo na ně taková povinnost čeká. V Mikulově zároveň najdete i krásný barokní zámek s výhledem na vinice nebo Poutní místo Svatý kopeček.

Chystáte se do Chorvatska na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Vídeňská ZOO rozveselí každého

Jestliže už máte Česko projeté křížem krážem a raději stojíte o nějaké zahraniční tipy, rádi vaše volání vyslyšíme. Za návštěvu konkrétně stojí rakouské hlavní město Vídeň. Pokud vyrážíte na chorvatský ostrov zábavy Pag, můžete před tím vyzkoušet i ten rakouský. Jde o zábavní park Prater, kde se vyřádí opravdu každý. Zábavu můžete spojit i s kouskem historie, třeba tamní barokní palác Schönbrunn nebo nedaleká zoologická zahrada jsou další naše tipy, které vám cestu k moři dokáží zpříjemnit.

Prater park

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Chorvatska? Použijte naši kalkulačku

Aby toho nebylo málo, nabízí se návštěva také rakouského města Graz, kde se nachází třeba pěkné moderní umělecké muzeum. V případě Slovinska může jít o krásné historické město Lent nebo termální lázně Ptuj, kde mají turisté možnost navštívit i tamní hrad. Pokud chcete nechat turistiku až do Chorvatska, stavte se určitě v Záhřebu.

Mohlo by se vám hodit: Vyrážíte letos autem do Chorvatska? Nezapomeňte si s sebou přibalit občanský průkaz, autolékárničku a také cestovní pojištění. Pro online sjednání s 20% slevou můžete využít kalkulačku cestovního pojištění a dostanete navíc dárek v podobě e-booku.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Spočítat cenu pojištění do Chorvatska

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články