🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Obsah cestovní lékárničky: Praktický seznam i tipy pro bezproblémovou cestu

12. 7. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Doba letních prázdnin a dovolených je v plném proudu. A ač si všichni přejeme, aby vše proběhlo hladce a bez komplikací, ne vždy tomu tak je. Zdravotní potíže v zahraničí dokážou nehezky potrápit. Proto věnujte pozornost vybavení cestovní lékárničky. Co všechno by měla obsahovat?

Co všechno by měla obsahovat cestovní lékárnička?

Pozor na léky, bez kterých se neobejdete

Cestovní lékárnička by v první řadě měla obsahovat léky, které běžně užíváte. A to minimálně v zásobě nutné pro plánovaný pobyt. Ideálně do ní vždy přihoďte ještě nějakou tu krabičku navíc. Nikdy totiž nevíte, zda si dovolenou nebudete muset nedobrovolně prodloužit.

Náš tip: Pokud na dovolenou vyrážíte letadlem, léky, bez kterých se neobejdete, ukládejte vždy do příručního (nikoliv odbaveného) zavazadla. V případě ztráty nebo zpoždění kufrů je budete mít u sebe a nebudete muset řešit další komplikace.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Léky, které vám uleví od bolesti

Do cestovní lékárničky přibalte také léky od bolesti (v krku, hlavy), pastilky, sirupy a kapky od kašle nebo spreje, které pomůžou v případě ucpaného nosu a rýmy. Chybět by v lékárničce neměly ani léky proti průjmu, zvracení, zácpě nebo jiným zažívacím obtížím.

Náš tip: Pokud cestujete na dovolenou autem a víte, že dítku cesta nedělá dobře, přibalte do lékárničky také léky na kinetózu (nevolnost).

Nezapomeňte také na sirupy a tablety, které uleví od horečky, či zánětu. Přibalte i léky proti alergiím (antihistaminika), oční a ušní kapky, či chladivé gely a spreje proti popáleninám nebo hmyzím štípancům. Hodit se vám může i rehydratační roztok, který upotřebíte ve chvíli, kdy si vy nebo dítko uženete úpal, či úžeh, či se budete potýkat s infekčním průjmem.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Nezapomeňte na desinfekci a asistenční kartičku pojišťovny

V cestovní lékárničce by vám neměla chybět ani desinfekce (ve formě roztoku, spreje nebo zásypu), plně vybavená manikúra, náplasti (klidně i ty voděodolné, na puchýře nebo opary), obinadlo, obvaz a jednorázové rukavice, či rouška. Nezapomeňte ani na teploměr nebo opalovací přípravky a repelenty proti komárům a dalšímu otravnému hmyzu.

Měli byste vědět: Co dělat, pokud do zahraničí cestujete letadlem a potřebujete mít u sebe léky, které lze aplikovat pouze nitrožilně? V takovém případě si od ošetřujícího lékaře vyžádejte písemné potvrzení. Při letech mimo ČR musí být toto potvrzení v anglickém jazyce.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Před cestou si nezapomeňte sjednat také kvalitní cestovní pojištění s dostatečnými limity pro léčebné výlohy. Ty by měly v rámci evropských cest činit minimálně 5 000 000 Kč. U vzdálenějších destinací by potom měly být ještě vyšší. Při výběru se zajímejte nejen o zmíněné limity, ale také rozsah pojistné ochrany, krytá rizika a asistenční služby.

Mohlo by se vám hodit: Nezapomeňte si na cesty do zahraničí sjednat cestovní pojištění! Ochrání vás před nečekanými výdaji a zároveň vás podrží při nejrůznějších komplikacích. Kvalitní „cestovko“ s možností atraktivních připojištění sjednáte během pár kliknutí přes online kalkulačku. Nyní navíc s 20% slevou a dárkem v podobě e-booku dle vlastního výběru.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Jakmile vybrané cestovní pojištění uzavřete a zaplatíte pojistné, asistenční kartička (případně kartičky, pokud cestuje celá rodina, či parta přátel) vám dorazí obratem na zaslaný e-mail, přímo rovnou do aplikace vaší pojišťovny v mobilu. Pokud zmíněnou aplikaci nemáte, asistenční kartičku si vytiskněte a přiložte ji do cestovní lékárničky. V případě potřeby ji budete mít okamžitě po ruce.

Příprava na 100 %: Pokud chcete mít před cestou do zahraničí pokryty opravdu všechny eventuality, nezapomeňte klasické cestovní pojištění doplnit o rozšířené asistenční služby. A pokud chcete minimalizovat též rizika, která souvisí s vykradením domácnosti během vaší dovolené, rozšiřte cestovní pojištění o krátkodobé pojištění domácnosti již od 90 Kč.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články