🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění?

13. 7. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Asi nám dáte za pravdu, že vyrážet na dovolenou bez cestovního pojištění je zbytečně riskantní. Jak ale v záplavě produktů vybrat tu nejlepší pojistku, která vás ochrání před nečekanými komplikacemi a s nimi souvisejícími výdaji? Máme pro vás praktický návod!

Jak v záplavě nabídek najít to nejlepší cestovní pojištění?

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte
  22. Asistenční služby v zahraničí: Co všechno mohou zahrnovat?
  23. Jak v záplavě nabídek najít to nejlepší cestovní pojištění? - právě čtete
  24. Na co dát bacha u levného cestovního pojištění?
  25. Co by měla obsahovat kvalitní asistence vozidla na cesty?
  26. Zabouchnuté klíče v autě: Můžete se obrátit na svoji pojišťovnu?
  27. Naražená záda v Chorvatsku se mohla nepříjemně prodražit

Nejvýhodnější cestovní pojištění podle ceny nepoznáte

Spousta cestovatelů dělá při výběru cestovního pojištění jednu zásadní chybu. Vybírá pojistku pouze na základě ceny pojištění. Cena je ovšem jedním, nikoliv jediným parametrem, který byste měli při výběru vhodného produktu zohlednit.

Ty nejlevnější cestovní pojistky většinou bývají spojeny jen s velmi nízkými limity, dlouhým seznamem výluk a nedostatečnou pojistnou ochranou. Pokud si chcete k takovému produktu sjednat další připojištění, rázem je cena někde úplně jinde.

Při výběru vhodného cestovního pojištění se proto nedívejte pouze na cenu, ale zejména na výši pojistných limitů pro léčebné výlohy (na cesty po Evropě doporučujeme alespoň 5 000 000 Kč), asistenční služby a krytá rizika.

Mohlo by vás zajímat: Pokud do zahraničí cestujete několikrát během roku, zvažte možnost celoročního cestovního pojištění. To u opakovaných cest sjednáte pro sebe nebo celou rodinu mnohem výhodněji než krátkodobé cestovní pojištění.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Výhodné cestovní pojištění vás musí podržet v každé situaci

V praxi tak nejde jen o úhradu nákladů za pobyt v nemocnici, či operátora na telefonu, který vás nasměruje do vhodného lékařského zařízení, případně na hotel vyšle místního lékaře. Při výběru kvalitního cestovního pojištění byste měli zvážit všechna rizika, která vás na dovolené mohou potkat. Proto je dobré využívat pojistek, k nimž lze sjednat různá připojištění a rozšířené asistenční služby.

Pokud na dovolenou například míříte vlastním autem, sjednejte si k cestovnímu pojištění také rozšířenou asistenci vozidla. Ta se vám bude hodit v případě poruchy během cesty, ale i neopravitelné závady. Kvalitní asistenční služba by měla vyslat na místo technika, nechat vozidlo odtáhnout do nejbližšího autoservisu, či zpátky do Česka, poskytnout náhradní vůz, případně zajistit ubytování pro celou posádku.

Tip (nejen) pro řidiče: Pokud se do zahraničí chystáte autem, pak si k cestovnímu pojištění sjednejte také rozšířenou asistenci. Ta se vám bude hodit v případě poruchy, neopravitelné závady, ale i při dalších komplikacích, které vás na cestách mohou potkat. Připojištění nyní sjednáte za symbolickou cenu a s 20% slevou.

Cestovní pojištění s asistencí pro vozidla na cesty

Vyrážíte-li na dovolenou s menšími dětmi nebo domácími mazlíčky, překontrolujte, zda vybraná pojistka kryje také pojištění odpovědnosti. Případně si k ní sjednejte (maximálně do tří dnů od zakoupení dovolené, zaplacení ubytování nebo letenek) pojištění storno poplatků. Hodit se vám bude i pojištění zavazadel. A to především ve chvíli, kdy na dovolenou vyrážíte třeba s drahým sportovním vybavením.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Nejlepší cestovní pojištění ochrání i aktivní sportovce

Výběr cestovního pojištění byste vždy měli přizpůsobit nejen destinaci, do které míříte, ale také aktivitám, jenž tady hodláte provozovat. Pamatujte, že naprostá většina základních pojistek kryje pouze rekreační sporty.

Ty, které nespadají do této kategorie (najdete je v pojistných podmínkách vybraného produktu) je potom potřeba pojistit samostatně. Nezapomeňte si u aktivní dovolené připojistit také úraz nebo trvalé následky. Nehoda totiž není náhoda a neštěstí nechodí po horách, ale lidech.

Náš tip: Chcete během dovolené ochránit nejen sebe, ale taky majetek? Sjednejte si k cestovnímu pojištění krátkodobé připojištění domácnosti. Například ČSOB Pojišťovna ho nabízí již od 90 korun za týden.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Nejlepší cestovní pojištění do zahraničí je pochopitelně bez spoluúčasti

Na rozdíl například od havarijního pojištění, u kterého se spoluúčasti zpravidla nevyhnete, cestovní pojištění by mělo být vždy sjednáváno s nulovou spoluúčastí. Výjimkou je pouze pojištění storno poplatků, kde je potřeba s menší spoluúčastí počítat.

Nejlepší cestovní pojištění by také mělo platit co nejdříve. Při sjednávání pojištění do zahraničí proto věnujte pozornost tzv. odkladu počátku pojištění (karenční době). Zatímco někde jde o několik hodin, jinde může jít klidně i o dny. Proto vždy překontrolujte, odkdy vám pojistka platí.

Vyvracíme mýty: Kvalitní cestovní pojištění nemusí být drahé. V případě potřeby vás ale podrží a uchrání vysokých výdajů. Sjednejte si „cestovko“ online od 16 korun za den s e-bookem zdarma z pohodlí vašeho domova.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články