🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Chcete se zchladit? Vyrazte k Baltu!

23. 7. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Polska Informace na cestu do Polska

Hledáte nejlevnější plážovou dovolenou? Vyrazte do sousedního Polska a zchlaďte se u Baltu. Poradíme vám, kam zajet.

Chcete se zchladit? Vyrazte k Baltu!

Baltské moře (zkráceně Balt) je okrajová část Atlantského oceánu. Balt sousedí kromě Polska s Litvou, Lotyšskem, Estonskem, Finskem, Norskem Švédskem, Německem, Dánskem a s Kalingradskou oblastí. Baltské moře nabízí nekonečné množství krásných písečných pláží lemovaných borovicovými lesy. Na severu Polska si tak můžete užít dovolenou bez turistů skoro jako v nějakém severském filmu.

Nezmrznu ve vodě?

Nejlepší je navštívit polský Balt ke konci srpna. V tuto dobu má totiž moře nejvyšší teplotu, a to příjemných cca 22 °C. Na začátku července jsou na severu Polska četnější srážky, proto doporučujeme jeho návštěvu až v pozdním létě. Nemusíte se obávat žádných horkých čtyřicítek, teplota vzduchu v nejteplejším období dosahuje obvykle maximálně 30 °C. Pláže bývají častokrát trochu větrné, proto doporučujeme se vybavit nějakou ochranou proti větru, například stanem či plážovým paravánem. Nemusíte se bát ani žraloků, ti nemají Baltské moře obvykle moc v oblibě.

Chystáte se do Polska na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Kde jsou nejhezčí pláže?

Na dovolené v Polsku máte pár obrovských výhod. Jednou z nich je minimální jazyková bariéra, protože pokud to nepůjde česky a posunky, jednoduše na Poláky vytáhněte angličtinu. Dále je tu také velká výhoda příznivých cen za potraviny a nápoje. Nemusíte si ani objednávat all inclusive, z kvalitních polských potravin uvaříte cokoliv, a ještě levněji než v Česku. Kromě nádherných pláží můžete vyrazit i do místních národních parků, jeskynních komplexů nebo aquaparků či zoo.

Kolobřeh

Mezi oblíbená polská letoviska patří například nejstarší Kołobrzeg (česky Kolobřeh). Zde můžete kromě moře navštívit i místní parky, Oceanarium, botanickou zahradu, Muzeum voskových figurín nebo westernové městečko.

Gdaňsk

Známým letoviskem je také město Gdańsk, zde si totiž budete připadat jako v italských Benátkách. Gdaňsk disponuje krásnými písečnými plážemi, vhodnými pro relaxaci nebo pro zdejší vodní sporty. V Gdańsku doporučujeme navštívit krásné pláže Brzeźno Stogi a určitě nevynechte ani nedaleké Sopoty. Pokud už máte vody dost, můžete navštívit náměstí Dlouhý trh, jehož hlavní pýchou je radniční budova ze 14. století. Dominantou je také Neptunova fontána, která podle pověstí kdysi tryskala sladkou vodu se šupinkami zlata.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Svinoústí

Chcete na Mallorcu? Zkuste navštívit přístavní městečko Świnoujście (česky Svinoústí) – Mallorcu severu, jež se pyšní zlatým pískem a modrou vlajkou, tedy oceněním, které získávají pláže splňující velmi přísná kritéria. Mezi ně se řadí oblasti čistoty, bezpečnosti, ekologie a infrastruktury. Z Prahy sem dorazíte už za 6 hodin, což je doslova nejbližší moře z Česka. Jeden ostrov patřící pod toto město se nazývá Usedom. Říká vám to něco? Na tomto místě trávilo kdysi mnoho Čechů svou dovolenou u moře v době, kdy ještě nebylo možné volně cestovat. Svinoústí nabízí krásné písečné pláže s mírným svahem a koupání je zde vhodné i pro malé děti, se kterými můžete obdivovat místní medúzky, které se u břehu často vyskytují. Nemusíte se bát, tito živočichové nejsou nijak nebezpeční.

Náš tip: Pakliže vyrážíte letos autem do Polska, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění s dostatečnými limity. Na cestách vám bude krýt záda a můžete se na něj plně spolehnout. Pojistku můžete doplnit o rozšířené asistenční služby nebo krátkodobé pojištění domácnosti. Online sjednání nyní s 20 % slevou a dárkem v podobě e-booku.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění do Polska

A co vy? Vyrážíte do Polska na dovolenou? Pochlubte se do komentářů, která letoviska jste letos navštívili.

Zdroj info: Tripadvisor.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články