🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Jak funguje služba „český lékař na telefonu“, kterou si můžete sjednat k cestovnímu pojištění?

27. 7. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Během zasloužené dovolené asi všichni doufáme, že nebudeme muset řešit žádné nečekané zdravotní komplikace. Pokud přece jen k nějakému problému dojde, je dobré vědět, že některé pojišťovny nabízí v rámci cestovního pojištění konzultaci s českým lékařem.

Česky hovořící lékař na telefonu – jak funguje služba v zahraničí?

Články na téma cestovní pojištění:

  1. Výluky v cestovním pojištění
  2. Výpověď cestovního pojištění: Rady, jak na to
  3. Kdy sjednat cestovní pojištění
  4. Cestovní pojištění do zahraničí
  5. Která připojištění se vyplatí sjednat k pojištění do zahraničí?
  6. Jak vlastně funguje repatriace ze zahraničí a kolik v průměru stojí?
  7. Proč nespoléhat pouze na cestovní pojištění k platební kartě?
  8. Krátila vám pojišťovna plnění? Víme, jak se proti rozhodnutí odvolat
  9. Kvalitní „cestovko“ zajistí i českého lékaře. Ne každá pojišťovna ho ale nabízí
  10. Jak se pohybují ceny ošetření nebo hospitalizace v zahraničí?
  11. Do ciziny na otočku? Bez cestovního pojištění nevyrážejte!
  12. Na jaké situace je cestovní pojištění k platební kartě krátké?
  13. Jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění?
  14. Chystáte se do zahraničí? Nezapomeňte na cestovní pojištění!
  15. Chystáte se na Euro do Německa? Nepodceňte jednu věc!
  16. Rizika a přednosti cestovního pojištění k platební kartě
  17. Cestovní pojištění a limity léčebných výloh: Jak vysoké by měly být?
  18. Jak sjednat cestovní pojištění online pár minut před odletem?
  19. Aktivní dovolená? Nezapomeňte pojistit sebe i sportovní vybavení
  20. Jak fungují asistenční služby, když vyrážíte do zahraničí autem?
  21. Proč nevybírat to nejlevnější cestovní pojištění?
  22. Porucha auta na dovolené – co dělat?
  23. Kolik stojí ošetření v zahraničí a proč vás může zruinovat?
  24. Česky hovořící lékař na telefonu – jak funguje služba v zahraničí? - právě čtete
  25. Repatriace zraněného novomanžela stála pojišťovnu 250 000 Kč
  26. Když na dovolené zlobí zuby: Co všechno kryje cestovní pojištění?

Neštěstí nechodí po horách…

Je běžné, že v rámci cestovního pojištění máme kryté léčebné výlohy do určitého limitu. Pokud tedy člověk potřebuje lékařské ošetření, léky, případně je nutná hospitalizace nebo jiný zdravotnický úkon, kontaktuje asistenční službu pojišťovny, u níž si cestovní pojištění platí a operátor mu doporučí konkrétní zařízení, případně lékaře vyšle přímo do hotelu nebo místa pobytu.

Často se ale na dovolené potýkáme s komplikacemi, které nejsou tolik závažné, aby vyžadovaly návštěvu lékaře, či nemocnice. Jít může například o neočekávanou alergickou reakci na sluníčko, úpornou a dlouhotrvající bolest hlavy nebo vysokou horečku. V takovém případě se může hodit česky hovořící lékař na telefonu.

Jak služba „lékař na telefonu“ funguje?

Jako první je potřeba kontaktovat operátora asistenční linky a vysvětlit mu problém, se kterým se aktuálně potýkáte. Pokud operátor dojde k závěru, že k jeho vyřešení bude stačit konzultace s česky hovořícím lékařem na telefonu, domluvíte se na formě hovoru (telefonicky, online apod.) a vhodném termínu.

Lékař pak může pomoci nejen vhodnou radou, ale třeba také odesláním e-receptu na konkrétní léčivo, které si vyzvednete v místní lékárně. Pokud bude stav komplikovanější, lékař na telefonu vám doporučí osobní návštěvu v ordinaci místního praktického lékaře nebo specialisty.

Měli byste vědět: Lékař na telefonu není nonstop službou, nýbrž benefitem cestovního pojištění, které si sjednáváte pro cesty do zahraničí. Hovory jsou zajištěny prostřednictvím operátora asistenční linky pojišťovny, u níž jste si cestovní pojištění sjednali.

Kolik tohle všechno stojí?

Službu česky hovořícího lékaře nabízí například ČSOB Pojišťovna v rámci klasických balíčků cestovního pojištění. To nejlevnější vás vyjde na 16 korun za osobu a den. Dražší balíčky s větší pojistnou ochranou a rozšířenými asistenčními službami se potom pohybují okolo 40 až 60 korun za osobu a den.

Pokud vyrážíte do zahraničí opakovaně během roku, a to jako jednotlivci nebo v rámci celé rodiny, zvažte, zda se vám spíše než klasické krátkodobé cestovní pojištění nevyplatí roční cestovní karta.

Její součástí jsou (v závislosti na zvoleném balíčku) nejen vysoké limity léčebných výloh, zmíněná služba česky hovořícího lékaře na telefonu, ale i úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti, či pojištění ztracených nebo zpožděných zavazadel nebo přerušení cesty.

Náš tip: Pakliže vyrážíte letos autem na dovolenou, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění s dostatečnými limity. Na cestách vám bude krýt záda a můžete se na něj plně spolehnout. Pojistku můžete doplnit o rozšířené asistenční služby nebo krátkodobé pojištění domácnosti. Online sjednání nyní s 20 % slevou a dárkem v podobě e-booku.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články