🇦🇹 Diesel 1,61 € Natural 95 1,61 € 🇨🇿 Diesel 37,05 Kč Natural 95 38,96 Kč 🇩🇪 Diesel 1,69 € Natural 95 1,85 € 🇫🇷 Diesel 1,76 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 611,60 HUF Natural 95 599,50 HUF 🇮🇹 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇵🇱 Diesel 6,51 PLN Natural 95 6,53 PLN 🇸🇮 Diesel 1,51 € Natural 95 1,48 € 🇸🇰 Diesel 1,53 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,61 € Natural 95 1,61 € 🇨🇿 Diesel 37,05 Kč Natural 95 38,96 Kč 🇩🇪 Diesel 1,69 € Natural 95 1,85 € 🇫🇷 Diesel 1,76 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 611,60 HUF Natural 95 599,50 HUF 🇮🇹 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇵🇱 Diesel 6,51 PLN Natural 95 6,53 PLN 🇸🇮 Diesel 1,51 € Natural 95 1,48 € 🇸🇰 Diesel 1,53 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Cestovní pojištění sjednáte online během několika minut

28. 6. 2024 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Vyrážet do zahraničí bez cestovního pojištění je zbytečný risk, který se vám může nehezky prodražit. Co ale dělat ve chvíli, kdy na pojistku zapomenete, jste na cestě na letiště a máte k dispozici jenom tablet nebo chytrý mobilní telefon? Zachovejte chladnou hlavu, máme pro vás praktický návod, jak sjednat „cestovko“ online.

Jak sjednat cestovní pojištění online pár minut před odletem?

Skleróza nebolí, člověk se ale naběhá…

Znáte to. Před dovolenou nebo pracovní zahraniční cestou občas nevíme, kde nám hlava stojí. Ještě v odletové hale naposledy překontrolujeme pokyny k odletu, ubytovací vouchery, platnost dokladů a přepočítáme všechny děti, případně ovíněné kolegy, kteří s námi na zahraniční cestu vyráží. V duchu se uklidňujeme, že jsme snad na nic nezapomněli, když v tom si vzpomeneme, že nemáme sjednané cestovní pojištění.

Místo toho, abyste začali stresovat, vytáhněte z příručního zavazadla tablet nebo chytrý mobilní telefon a připojte se k internetu (dnes už najdete volné Wi-Fi sítě prakticky na každém letišti). Cestovní pojištění dnes snadno sjednáte online a to klidně pár minut před odletem. Jak na to? Máme pro vás praktický návod i rady, na co si dát během jeho sjednávání pozor.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Krokový postup, jak sjednat cestovní pojištění online:

  1. Na webu vybrané pojišťovny nebo prostřednictvím online kalkulačky zadejte lokalitu, do které míříte, datum cesty, počet a věk cestujících
  2. Vyberte si konkrétní pojistku a prozkoumejte její parametry
  3. Do formuláře vepište osobní údaje o pojištěných osobách
  4. Údaje překontrolujte a pojistku zaplaťte kartou, či bankovním převodem online
  5. Na zadaný e-mail vám dorazí asistenční kartičky, smlouva a další dokumenty
  6. Asistenční kartičky si stáhněte do chytrého mobilního telefonu, případně skrze QR kód nahrajte do virtuální peněženky

Online cestovní pojištění na několik kliknutí

Sjednání cestovního pojištění online je možné buďto přímo na webu konkrétní pojišťovny nebo prostřednictvím nezávislých online srovnávačů a kalkulaček. Ty vám umožní udělat si jednoduchý a rychlý přehled o dostupných produktech na našem trhu a to včetně krytých rizik, pojistných limitů a hlavně cen.

Sjednat cestovní pojištění můžete během několika mála kliknutí přímo v odletové hale. Většinou stačí u vybraného produktu doplnit jména a příjmení cestujících a jejich datum narození nebo rodné číslo. Pojišťovny často nabízí komplexní balíčky cestovního pojištění, které se liší nejen krytými riziky, ale zejména cenou. Jak vybrat ten, který vám nastavenými parametry nejvíce sedne?

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Pojistěte si jen to, co vám dává smysl

Při výběru vhodného cestovního pojištění pravděpodobně narazíte na komplexní balíčky, které můžete různě rozšiřovat. V těch základních jsou obvykle pojištěné léčebné výlohy a rekreační sporty. Další balíčky mohou být doplněny také o pojištění odpovědnosti nebo úrazové pojištění, či sporty, které patří do kategorie rizikových.

Ty nejdražší pojistky pak kromě výše uvedeného mohou zahrnovat pojištění storna zájezdu nebo ztrátu, či poškození zavazadel a zrušení nebo opoždění letu. Pojištěná rizika se pochopitelně odráží ve výsledné ceně pojistky, proto je dobré při výběru zvážit, která vám na cestách reálně hrozí a tomu podřídit konečný výběr.

Zaměřte se na výši limitů

Online cestovní pojištění byste neměli vybírat pouze na základě ceny, ale především podle výše pojistných limitů. Lékařská péče v zahraničí je totiž mnohem nákladnější, než u nás.

Česká republika má totiž jeden z nejštědřejších zdravotních systémů v Evropě. Zlomená ruka, hospitalizace nebo třeba návštěva zubaře v zahraničí se vám proto může pěkně prodražit.

Při cestách v rámci Evropy doporučujeme uzavírat cestovní pojištění s limity pro léčebné výlohy alespoň 5 000 000 Kč. U vzdálenějších destinací je potřeba volit ještě vyšší plnění.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Pozor na sporty!

Při online výběru pojištění na cestování byste měli konkrétní produkt přizpůsobit též aktivitám, kterým se hodláte na dovolené věnovat. Pokud plánujete lenošit na pláži a ochutnávat místní speciality, o pojištění rizikových nebo dokonce adrenalinových sportů se nemusíte příliš zajímat.

V případě, že se ale na dovolené hodláte oddávat sportovním aktivitám (např. potápění, vysokohorské turistice, kiteboardingu apod.), už je potřeba pojistku rozšířit o konkrétní sportovní aktivity. Pokud si je nepojistíte a během jejich provozování se vám stane úraz, na plnění od pojišťovny nemáte nárok.

Měli byste vědět: Některé sporty patří mezi nepojistitelné. Jejich výčet najdete vždy v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.

Pozornost věnujte také výlukám a karenční lhůtě

Ještě před tím, než si konkrétní pojistku vyberete a zaplatíte ji, věnujte pozornost také výlukám, na základě kterých může pojišťovna přistoupit ke krácení nebo dokonce úplnému odmítnutí pojistného plnění. Nejčastější výluky jsme pro vás sepsali do jednoho z předchozích článků.

V neposlední řadě věnujte pozornost také tzv. karenční lhůtě, která má pojišťovny chránit před pojistnými podvody ze strany klientů. Ačkoliv je naprostá většina pojistek platná ihned po zaplacení pojistného (bankovním převodem nebo platební kartou), v některých případech začínají pojistky platit až nadcházející den. Tuto informaci (opět ji najdete v pojistných podmínkách vybraného produktu) je potřeba před odletem ověřit.

Mohlo by se vám hodit: Nezapomeňte si na cesty do zahraničí sjednat cestovní pojištění! Ochrání vás před nečekanými výdaji a zároveň vás podrží při nejrůznějších komplikacích. Kvalitní „cestovko“ s možností atraktivních připojištění sjednáte během pár kliknutí přes online kalkulačku. Nyní navíc s 20% slevou a e-bookem dle vlastního výběru.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Nezávislé srovnávače a online kalkulačky, pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články