🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Při sjednávání cestovního pojištění online nás překvapila nejen zajímavá sleva

9. 9. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty

Už za pár dnů vyrazíme k našim slovenským sousedům. A byť se tady zdržíme jen na víkend, přesto nechceme nic ponechávat náhodě. Před cestou jsme si proto sjednali cestovní pojištění online u známé pojišťovny. Jak celý proces probíhal a co nás během něj překvapilo a příjemně potěšilo?

Při sjednávání cestovního pojištění online nás překvapila nejen zajímavá sleva

Články na téma cestovní pojištění do zahraničí:

  1. Proč si sjednat cestovní pojištění i v České republice?
  2. Cestovní pojištění po Evropě vs. pojištění přes kartičku pojištěnce
  3. Pojištění na cestu do zahraničí
  4. Poradíme, podle čeho vybrat pojištění na cestu do zahraničí
  5. Víte, kolik letos zaplatíte za cestovní pojištění do Německa?
  6. Cestovní pojištění do Rakouska může být levnější, když víte, jak na to
  7. Kolik stojí pojištění vozu na dovolenou a co všechno pojistka kryje?
  8. Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění do zahraničí?
  9. Jaké zimní sporty patří mezi rekreační a které jsou nepojistitelné?
  10. Chystáte se na zimu do exotiky? Na pojištění nešetřete!
  11. Jak nastavit cestovní pojištění, aby krylo i zásah horské služby?
  12. Jaká připojištění se vyplatí sjednat k cestovnímu pojištění na hory?
  13. V zimě na lyže jen s pojištěním. Dávejte ale pozor na výluky!
  14. Vyrážíte na Velikonoce do tepla? Víme, kolik vás to letos bude stát
  15. Cestovní pojištění vás ochrání v různých situacích
  16. Komu se vyplatí celoroční cestovní pojištění?
  17. Jak prodloužit cestovní pojištění během dovolené?
  18. Odjíždíte na dovolenou? Pozor na nenechavce a zloděje!
  19. Kolik zaplatíte za „cestovko“ do Rakouska v roce 2024?
  20. Ztráta nebo odcizení dokladů v zahraničí: Jak postupovat?
  21. Očima expertů: Na co dát bacha při sjednávání cestovního pojištění?
  22. Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění?
  23. Víte, jak řešit nepojízdné auto v zahraničí?
  24. Co dělat, když si dovolenou (ne)dobrovolně prodloužíte?
  25. Jak by měla vypadat správná asistence vozidla na cesty?
  26. Sjednáváme cestovní pojištění online: Co nás překvapilo? - právě čtete

Na Slovensko autem

V první řadě musíme zmínit, že na Slovensko vyrážíme autem. A protože víme, že odtah zpátky do Česka může vyjít pěkně draho, nechtěli jsme zbytečně riskovat a při výběru cestovního pojištění jsme hledali pojišťovny, které umí pojistku rozšířit o asistenci vozidla na cesty.

Tohle připojištění jsme našli třeba u ČSOB Pojišťovny. Ta nás přesvědčila dvacetiprocentní slevou za online sjednání, ale i vysokými pojistnými limity léčebných výloh. Pojistku jsme uzavírali online z počítače a pohodlí domova. Dávno pryč jsou totiž doby, kdy člověk musel navštívit pobočku pojišťovny osobně.

Dneska už sjednáte pojištění klidně z počítače, ale i chytrého mobilního telefonu s připojením k internetu. To vše během několika mála minut a kliknutí. Jak celý proces probíhal a jaké údaje si připravit, pokud pojistku sjednáváte nejen pro sebe, ale třeba taky pro zbytek rodiny?

Denní pojistné od 32 korun

V prvním kroku je potřeba vybrat destinaci (Evropa nebo svět), do níž plánujete vycestovat. Poté doplnit termín a počet osob. Dále si vyberete jeden ze tří balíčků, které se od sebe liší nejen výší pojistných limitů, ale také krytých rizik.

Zatímco v tom nejlevnějším balíčku, který vychází na 32 korun za osobu a den jsou pojištěny pouze léčebné výlohy a základní asistenční služby, v tom nejdražším balíčku (115 Kč/osoba a den) potom kromě výše uvedeného najdete i úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti nebo zavazadel, či pojištění cesty nebo samotného letu.

Doplňková připojištění pro maximální klid

Pojistku můžete dále rozšířit o doplňková připojištění (pojištění domácnosti po dobu dovolené, asistence vozidla na cesty a pojištění storno poplatků pro případ zrušení dovolené. Protože na Slovensko vyrážíme autem, využili jsme pouze druhé zmíněné připojištění. V dalším kroku se nám automaticky uplatnila 20% sleva za online sjednání a cena se proto znovu přepočítala.

Nyní bylo potřeba vyplnit osobní údaje o cestujících, které spočívaly ve jméně, příjmení a rodných číslech. Zde musíme dodat, že si obvykle sjednáváme pojistky, u kterých je potřeba doplnit pouze datum narození, s rodným číslem jsme se tedy ještě nesetkali. Po vyplnění a kontrole zadaných údajů jsme provedli platbu kartou.

Co nás příjemně překvapilo: Během sjednávání cestovního pojištění od ČSOB Pojišťovny ihned víte, za jak dlouho pojistka platí. A to s přesností na minuty! Naše pojistka byla platná zhruba hodinu po sjednání.

Informace dorazily na mail i v SMS zprávě

Jakmile jsme provedli platbu, obratem nám na zadaný e-mail dorazily dokumenty s veškerými informacemi k pojistné smlouvě i asistenční kartička v PDF formátu a infolist produktu.

Kontakt na asistenční službu a asistenční kartička formou odkazu přišla také v SMS. Kartičku jsme si pak mohli stáhnout pomocí QR kódu do Apple Wallet, případně si ji vytisknout a uschovat k ostatním dokumentům.

Jaké je naše závěrečné resumé?

Sjednat si cestovní pojištění online je už dneska hračka. Zabere vám to jen pár minut, takže nemá smysl zbytečně riskovat a vyrážet do zahraničí bez cestovního pojištění.

Velmi oceňujeme potvrzení v e-mailu i SMS zprávě a možnost stávající cestovní pojištění rozšířit o další produkty, které se mohou během dovolené hodit.

Menší nevýhodu spatřujeme pouze v nutnosti zadávat u jednotlivých cestovatelů rodné číslo. Pokud například cestujete se skupinou kamarádů či kolegů, tenhle údaj k dispozici běžně nemáte.

Mohlo by se vám hodit: Vyrážíte letos autem na Slovensko? Nezapomeňte si s sebou přibalit občanský průkaz, autolékárničku a také cestovní pojištění. Pro online sjednání s 20% slevou můžete využít kalkulačku cestovního pojištění a dostanete navíc dárek v podobě e-booku.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Spočítat cenu pojištění na Slovensko

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články