🇦🇹 Diesel 1,61 € Natural 95 1,61 € 🇨🇿 Diesel 37,05 Kč Natural 95 38,96 Kč 🇩🇪 Diesel 1,69 € Natural 95 1,85 € 🇫🇷 Diesel 1,76 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 611,60 HUF Natural 95 599,50 HUF 🇮🇹 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇵🇱 Diesel 6,51 PLN Natural 95 6,53 PLN 🇸🇮 Diesel 1,51 € Natural 95 1,48 € 🇸🇰 Diesel 1,53 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,61 € Natural 95 1,61 € 🇨🇿 Diesel 37,05 Kč Natural 95 38,96 Kč 🇩🇪 Diesel 1,69 € Natural 95 1,85 € 🇫🇷 Diesel 1,76 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 611,60 HUF Natural 95 599,50 HUF 🇮🇹 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇵🇱 Diesel 6,51 PLN Natural 95 6,53 PLN 🇸🇮 Diesel 1,51 € Natural 95 1,48 € 🇸🇰 Diesel 1,53 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Jaké výhody a nevýhody jsou spojené s cestovním pojištěním k platební kartě?

22. 6. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Čeká vás zahraniční dovolená? Pak si před odjezdem sjednejte odpovídající cestovní pojištění. Má smysl uzavírat extra pojistku, pokud máte „cestovkok platební kartě? Dali jsme dohromady seznam výhod a rizik, která s tímto produktem souvisí.

Rizika a přednosti cestovního pojištění k platební kartě

Výhody cestovního pojištění k platební kartě

Mezi největší přednosti tohoto produktu patří jistě skutečnost, že na sjednávání cestovního pojištění před každou zahraniční cestou nemusíte myslet. A je úplně jedno, jestli míříte na týdenní dovolenou do Chorvatska nebo vyrážíte na občasný nákup k našim polským sousedům. Cestovní pojištění k platební kartě je zkrátka komfort, který si můžete dovolit již od několika desetikorun měsíčně.

Další výhodou cestovního pojištění k platební kartě je i skutečnost, že v rámci jednoho produktu lze pojistit více členů rodiny. Zatímco u některých pojišťoven jsou součástí pojistné smlouvy pouze rodiče a děti, případně manželé nebo registrovaní partneři, u jiných pojišťoven se pojistka vztahuje na všechny členy žijící ve společné domácnosti a někdy i mimo ni.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Další předností je i jednoduchost a přehlednost tohoto produktu. Jeho obsah je prakticky u všech bank (respektive partnerských pojišťoven) velmi podobný. Pojištění k platební kartě v naprosté většině případů kryje nejen léčebné výlohy, ale také odpovědnost, případně trvalé následky nebo úraz. Vždy samozřejmě záleží na konkrétním produktu, který vaše banka k platební kartě nabízí.

Nevýhody pojištění ke kartě

Protože má každá mince dvě strany, kromě výhod musíme zmínit i několik rizik, která jsou s tímto pojistným produktem neodmyslitelně spojená. Hlavním rizikem mohou být nedostatečné limity pro krytí léčebných výloh. Pojištění k platební kartě většinou nabízí krytí léčebných výloh pouze v rámci 1 až 2 milionů korun. Tuhle částku pak můžete v zahraničí poměrně snadno překročit (např. delší hospitalizací v nemocnici).

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Náš tip: Jak správně nastavit limity léčebných výdajů? Při cestách v rámci Evropy volte cestovní pojištění s minimálními limity 5 000 000 Kč. U vzdálenějších destinací pak sázejte na vyšší limity.

Nevýhodou tohoto pojištění je i nízká pojistná ochrana. Pojistka zkrátka kryje jen velmi málo rizik, která vás mohou na cestách potkat. Pokud tedy do zahraničí cestujete například vlastním autem, raději volte dodatečné pojištění s rozšířenými asistenčními službami. Pojištění ke kartě také většinou nekryje ztracení, či poškození zavazadel, zpoždění nebo zrušení letu, či storno poplatky.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Problematické mohou být i pojištěné aktivity, které v naprosté většině případů zahrnují pouze rekreační sporty (např. běh, turistika, plavání apod.). Pokud se plánujete na dovolené oddávat zimním sportům nebo náročnějším aktivitám (typicky ferraty, potápění s přístrojem, surfování apod.), je potřeba sjednat si variantu cestovního pojištění, která zahrnuje také rizikové sporty.

Závěrem doplníme, že cestovní pojištění ke kartě je u mnohých pojišťoven spojeno s omezením délky cesty. Nejčastěji vás tyto pojistky ochrání na 90 po sobě jdoucích dnů. Pokud máte prémiovou kartu, lhůta se navyšuje na 120 dnů. U některých bank a pojišťoven to může být ale pouze 45 dnů. Proto je dobré tuto informaci před cestou ověřit.

Praktický tip závěrem: Vydáváte se do zahraničí vícekrát během roku? Zajímejte se o možnost roční cestovní karty (celoroční pojištění). Limity pro léčebné výlohy mohou u tohoto produktu činit až 15 000 000 Kč, pojištěny jsou nejen zavazadla, ale také cesta nebo let a samozřejmostí jsou i rozsáhlé asistenční služby 24/7. Výhodou tohoto pojistného produktu jsou i stornopoplatky kryté až do výše 100 000 Kč. 

Mohlo by se vám během cest hodit: Ať už máte v plánu vyrazit na pracovní cestu, krátkodobý výlet nebo zaslouženou dovolenou, nezapomeňte si do zahraničí sjednat také kvalitní cestovní pojištění. U opakovaných cest pak zvažte možnost roční cestovní karty. Pojistku vyřídíte online z pohodlí domova a s 20% slevou díky praktické kalkulačce.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články