🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Kde vás v McDonald's po cestě do Chorvatska nejrychleji obslouží?

27. 8. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Informace na cestu Praktické informace pro řidiče

Hledáte rychlé občerstvení na cestách? Navštívili jsme McDonald's v Česku, Rakousku, Slovinsku a Chorvatsku a poradíme vám, kde vás obslouží nejrychleji. Budete překvapeni!

McDonald's ve Slovinsku

Vyrazili jsme na cestu napříč Evropou a samozřejmě jsme nemohli minout několik poboček McDonald's. Chtěli jsme zjistit, jestli je "gold standard" fast foodu skutečně tak globálně jednotný, jak se zdá. A musíme říct, že jsme narazili na několik zajímavých věcí.

McDonald's ČR - místo: Ivanovice

Navštívili jsme McDonald's v Ivanovicích vedle dálnice D1 a byli jsme mile překvapeni. Restaurace se nachází v blízkosti nákupní zóny a je tak velmi snadno dostupná. I když je menší, nabízí vše, co od McDonald's očekáváte (také McDrive). Ať už využijte samoobslužný terminál nebo klasickou kasu, vaše objednávka bude hotová do pár minut. A to vše v čistém prostředí s milou obsluhou. Objednali jsme si Big Mac menu (za 175 Kč) a bylo nám doručeno do 6 minut. Záchody byly čisté a k dispozici jsou i papírová brčka.

McDonald's Rakousko - místo: Felddkirchen bei Graz

Při cestě na dovolenou do Chorvatska jsme se dále zastavili na rychlé občerstvení v Rakouském McDonald's. Restaurace se nachází přímo u dálnice na sjezdu u čerpačky. Interiér je typický pro tuto síť fast foodů a navíc s televizemi na stěnách, které příjemně vyplní dobu při čekání na jídlo. Objednání proběhlo bez problémů, ať už přes terminál (při přepnutí na angličtinu) nebo u pokladny (také anglicky). Musíme pochválit rychlost přípravy, jídlo bylo hotové do 3 minut. Trochu nás zaskočilo, že Big Mac menu (10,20 eur/257 Kč) není přímo v nabídce, ale to se snadno vyřeší pomocí funkce "Make it meal". Hranolky v menu by však snesly trochu více soli. K menu jsme dostali papírová brčka. Bohužel musíme zmínit, že záchody byly v poměru k velikosti restaurace a počtu hostů (více než 50) spíše menší a koš na papírové utěrky byl neustále plný. To je škoda, protože kazí celkový dojem.

McDonald's Slovinsko - místo: Maribor

Restaurace se nachází přímo u sjezdu a je propojena s čerpací stanicí, což usnadňuje zastávku. Bohužel, kvůli výhodné poloze a snadné dostupnosti bývá restaurace často přeplněná, což může způsobit delší čekací doby zejména u toalet. Malé prostory nejsou uzpůsobeny takovému množství lidí, což vede k tomu, že část zákazníků musí stát venku. I přes shon je však jídlo připraveno velmi rychle, obvykle do 3 minut. Nabídka je klasická pro McDonald's. Ceny jsou příjemně překvapivé, zejména ve srovnání s Rakouskem, kde jsou často o třetinu vyšší. Big Mac Menu je zde k dispozici za pouhých 6,80 eur/171 Kč. Restaurace nabízí jak možnost objednání přes terminály, tak osobní objednávku u pokladny a opět zde využijete hlavně angličtinu. Ani tady jsme se nevyhnuli papírovým brčkům.

McDonald's ve Slovinsku

McDonald's Chorvatsko - místo: Rovinj

Restaurace se nachází trochu stranou od hlavního ruchu, což nám vyhovovalo. Líbilo se nám, že u terminálu jsme si mohli vybrat, zda zaplatíme hned nebo až u kasy, což je praktické (stejně to funguje také v Polských pobočkách). Obsluha byla rychlá a objednávka byla připravena do 8 minut. Jídlo chutnalo stejně jako doma, hranolky byly správně osolené, což nás mile překvapilo po zkušenosti z Rakouska. Objednali jsme si Big Mac Menu, které mělo stejnou cenu jako ve Slovinsku, konkrétně 6,80 eur/171 Kč. Papírová brčka jsou samozřejmostí.

Shrnutí na závěr

Paradoxně jsme zjistili, že čím vytíženější a navštěvovanější pobočka McDonald's byla, tím rychleji jsme byli obslouženi. Nejrychlejší servis jsme zažili v Rakousku u dálnice, i když prostor pro sezení byl spíše omezený. Naproti tomu v některých pobočkách v Česku a Chorvatsku jsme čekali na své objednávky v porovnání až neúměrně dlouho.

Co se týče chuti, byly si všechny ochutnané produkty velmi podobné. Klasické burgery, hranolky i zákusky chutnaly prakticky stejně jako doma (možná o něco lépe). Zdá se, že McDonald's si opravdu dává záležet na jednotné kvalitě po celém světě.

Zajímavé rozdíly jsme zaznamenali v uspořádání menu na objednávacích terminálech. Zatímco v některých zemích bylo menu přehledně rozděleno do kategorií, v jiných jsme museli jednotlivé položky doslova nakonfigurovat. Každá země měla také svou specifickou nabídku, která doplňovala to základní menu.

Zdroj info: McDonald's.
Zdroj médií: Redakce.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články