🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Na dovolenou do Polska? Skvělé podmínky nabízí třeba letovisko Krynica Morska

8. 8. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Polska Informace na cestu do Polska

Chcete zažít aktivní dovolenou? Vydejte se do polského letoviska Krynica Morska a vyšlápněte si nejvyšší písečnou dunu v Evropě.

Krynica Morska: Oblíbené polské dovolenkové letovisko

Na viselské kose, u pobřeží Baltského moře na severovýchodě Polska se nachází město Krynica Morska. Toto město je obvykle obýváno 1300 obyvateli, jejich počet se však během letní sezóny i téměř zdvojnásobí. Svou polohou na Viselské kose nabízí jedinečné přírodní podmínky. Je vzdálena pouhých 16 km od Fromborku, 24 km od Elblagu, 51 km od Gdaňsku a 42 km od ruského města Baltijska.

Co navštívit?

Krynica Morska je místem, které nabízí nejen klidné pláže a osvěžující mořský vzduch, ale také bohatou historii a zajímavá místa. Pokud plánujete návštěvu tohoto malebného městečka, připravili jsme pro vás přehled toho nejzajímavějšího, co zde můžete vidět.

Velbloudí hrb – nejvyšší duna na pobřeží

Velbloudí hrb, nejvyšší písečná duna Viselské kosy. S výškou 49,5 metrů nabízí jedinečnou příležitost spatřit Gdaňský i Viselský záliv. K duně se dostanete po červené nebo žluté turistické značce (Szlak jantarowy) a procházka vás odmění nádhernými výhledy.

Maják na pobřeží

Symbolem města Krynica Morska je bezesporu místní maják. Tato impozantní stavba z roku 1951 se tyčí do výšky 26,5 metrů a nabízí úchvatný výhled na okolní krajinu. Od května do září je maják přístupný veřejnosti za 7 zl (asi 42 korun) a i vy se tak můžete vydat po schodech až na jeho vrchol.

Stutthof – místo tichého svědectví

Asi 20 kilometrů od severopolského města Krynica Morska se nachází bývalý koncentrační tábor Stutthof. Dnes je zde zřízeno muzeum, které připomíná hrůzy druhé světové války. Návštěva tohoto místa je sice dojemně smutná, ale zároveň důležitá pro pochopení a připomenutí historie. Vstup do muzea je zdarma.

Molo – brána do Viselského zálivu

Dřevěné molo se nachází v přístavu a je oblíbeným místem pro romantické procházky. Odtud vyplouvají výletní lodě, které vás zavedou na zajímavá místa v okolí. Molo je také skvělým místem pro pozorování lodí, západu slunce a užití si pohledu na klidné vody Viselského zálivu.

Krynica Morska - ubytování

Hledáte ideální místo pro svou letní dovolenou u moře? Město Krynica Morska nabízí širokou škálu ubytování, ať už chcete do hotelu nebo kempu, vybrat si může každý.

Chystáte se do Polska na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Hotely

Hotel NAT Krynica Morska (hodnocení 8,3) – Chcete být co nejblíže moři? Hotel NAT je ideální volbou! Užijte si pobyt v příjemném prostředí pouhých 100 metrů od pláže.

Hotel Continental (hodnocení 8,2) – Hledáte dovolenou plnou zábavy? Hotel Continental nabízí nejen pohodlné ubytování, ale také skvělý aquapark s tobogány a saunový komplex.

Port 21 Pura Pool & Design Hotel (hodnocení 9,4) - Adults Only – Toužíte si odpočinout a užít si dovolenou v hotelu bez dětí? Hotel Port 21 je moderní a stylový hotel, který nabízí veškerý komfort pro vaši relaxaci.

Hotel Kahlberg (hodnocení 9,0) – Pro milovníky přírody je zde i tato možnost. Hotel Kahlberg se nachází v blízkosti malebné laguny Vistula a nabízí klidné ubytování s bezplatným Wi-Fi připojením.

Hotel Morski Widok (hodnocení 9,3) – Chcete si užít aktivní dovolenou? Hotel Morski Widok vám nabízí možnost využít kola zdarma a objevovat krásy okolí města.

Chcete mít náklady na cestu do Polska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Kempy

Krynica Morska nabízí širokou škálu možností ubytování. Mezi nejoblíbenější kempy patří Camp Bursztynowy Las, který se pyšní krásnou pláží a dětským hřištěm, nebo Camping Stogi Nr 218, ideální pro milovníky vodních sportů. Při výběru kempu se zaměřte na to, co od dovolené očekáváte. Pokud hledáte klidné místo obklopené přírodou, doporučujeme Camping Helkamp. To ale není zdaleka vše, možností je mnohem víc:

Camping Nad Stawem (hodnocení 8.6) - Tento kemp je oblíbený zejména u rodin s dětmi. Kromě prostorných míst a vybavených sociálních zařízení nabízí také dětské hřiště, animační programy a možnost rybaření v nedalekém rybníku.

Camping 71 Gallus (hodnocení 8.8) - Kromě standardního vybavení jako jsou sprchy, toalety a kuchyňky, nabízí tento kemp také restauraci, bar, obchod a půjčovnu sportovního vybavení.

Camping 159 camp (hodnocení 8.2) - Kemp je ideální pro všechny, kteří hledají klidné a cenově dostupné ubytování. Nabízí prostorná místa pro karavany a stany a je obklopen přírodou.

Camping nr 114 (hodnocení 9.0) - Tento kemp se pyšní nejvyšším hodnocením, a to zcela právem. Nabízí moderní vybavení, krásné pláže a širokou škálu aktivit pro všechny věkové kategorie.

Ať už hledáte klidné místo pro relaxaci, nebo aktivní dovolenou plnou zážitků, ve městě Krynica Morska si každý přijde na své.

Vyvracíme mýty: Kvalitní cestovní pojištění nemusí být drahé. V případě potřeby vás ale podrží a uchrání vysokých výdajů. Sjednejte si „cestovko“ do Polska online od 16 korun za den s e-bookem zdarma z pohodlí vašeho domova.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění do Polska

Zdroj info: Jetcamp, booking, průvodce, wanderbook.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články