🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Proč se vám může to nejlevnější cestovní pojištění pořádně prodražit?

14. 7. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Chystáte se na zaslouženou dovolenou? Nedělejte při výběru cestovního pojištění jednu zásadní chybu! Dívat se pouze na cenu je dosti krátkozraké. Proč je nejlevnější cestovní pojištění zrádné?

Proč nevybírat to nejlevnější cestovní pojištění?

Články na téma cestovní pojištění:

  1. Výluky v cestovním pojištění
  2. Výpověď cestovního pojištění: Rady, jak na to
  3. Kdy sjednat cestovní pojištění
  4. Cestovní pojištění do zahraničí
  5. Která připojištění se vyplatí sjednat k pojištění do zahraničí?
  6. Jak vlastně funguje repatriace ze zahraničí a kolik v průměru stojí?
  7. Proč nespoléhat pouze na cestovní pojištění k platební kartě?
  8. Krátila vám pojišťovna plnění? Víme, jak se proti rozhodnutí odvolat
  9. Kvalitní „cestovko“ zajistí i českého lékaře. Ne každá pojišťovna ho ale nabízí
  10. Jak se pohybují ceny ošetření nebo hospitalizace v zahraničí?
  11. Do ciziny na otočku? Bez cestovního pojištění nevyrážejte!
  12. Na jaké situace je cestovní pojištění k platební kartě krátké?
  13. Jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění?
  14. Chystáte se do zahraničí? Nezapomeňte na cestovní pojištění!
  15. Chystáte se na Euro do Německa? Nepodceňte jednu věc!
  16. Rizika a přednosti cestovního pojištění k platební kartě
  17. Cestovní pojištění a limity léčebných výloh: Jak vysoké by měly být?
  18. Jak sjednat cestovní pojištění online pár minut před odletem?
  19. Aktivní dovolená? Nezapomeňte pojistit sebe i sportovní vybavení
  20. Jak fungují asistenční služby, když vyrážíte do zahraničí autem?
  21. Proč nevybírat to nejlevnější cestovní pojištění? - právě čtete
  22. Porucha auta na dovolené – co dělat?
  23. Kolik stojí ošetření v zahraničí a proč vás může zruinovat?
  24. Česky hovořící lékař na telefonu – jak funguje služba v zahraničí?
  25. Repatriace zraněného novomanžela stála pojišťovnu 250 000 Kč
  26. Když na dovolené zlobí zuby: Co všechno kryje cestovní pojištění?

Nejlevnější cestovní pojištění má nízké limity

Limity cestovního pojištění představují maximální částku, kterou může pojišťovna uhradit v případě pojistné události. Tyto limity nejčastěji řešíme v souvislosti s léčebnými výlohami například za ošetření v nemocnici, hospitalizaci nebo léky.

Nejlevnější cestovní pojištění může být v tomto ohledu nedostatečné. Je totiž potřeba počítat s tím, že vše nad ujednaný limit hradí cestovatel z vlastní kapsy. Jak tedy limity léčebných výloh správně nastavit?

V rámci evropských cest by měly tyto limity činit alespoň 5 000 000 Kč. U vzdálenějších destinací (typicky Afrika, USA apod.) pak volte ještě vyšší limity. A jak to vychází cenově? Nejlevnější cestovní pojištění po Evropě s těmito limity sjednáte již od 16 Kč za osobu a den!

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Nekonečný seznam výluk

Každá, byť i sebelepší nebo sebedražší pojistka je vždy spojena s řadou výluk, na základě kterých může pojišťovna přistoupit ke krácení, či odmítnutí pojistného plnění.

Mezi nejčastější výluky patří pojistná událost způsobená pod vlivem alkoholu, či jiných omamných látek, jízda na kole/běžkách/lyžích mimo značené trasy, případně nehoda při řízení vozidla bez příslušného řidičského oprávnění.

Ty nejlevnější pojistky jsou ale většinou spojeny s obsáhlejším výčtem výluk než ty, za které ve finále zaplatíte více. Proto je dobré před výběrem vhodného cestovního pojištění zvážit i tuhle skutečnost a výluky překontrolovat v pojistných podmínkách.

Omezené asistenční služby

K nejlevnějšímu cestovnímu pojištění zpravidla získáte jen velmi omezené asistenční služby. Pokud například cestujete do zahraničí autem, základní asistence nemusí stačit a dovolená se vám může nehezky prodražit například z důvodu odtahu vozidla a repatriace posádky zpátky do Česka. Proto raději sázejte na pojistky, ke kterým si můžete obsah asistenčních služeb rozšířit.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Zaplatíte víc, než si myslíte

Nejlevnější cestovní pojištění do zahraničí se může vcelku rychle prodražit. To ve chvíli, kdy k nejlevnější (a co se týče krytých rizik poměrně „osekané“) pojistce začnete přidávat různé balíčky připojištění.

Rázem se tak z levné pojistky může stát ten nejdražší produkt na trhu. Proto vždy vybírejte z nabídek, které v sobě kromě léčebných výloh kombinují i případné pojištění zavazadel, odpovědnost, úrazové pojištění, či pojištění storno poplatků.

Náš tip: Pokud chcete během dovolené ochránit nejen sebe, ale také majetek, sjednejte si k cestovnímu pojištění i krátkodobé pojištění majetku, které například ČSOB Pojišťovna nabízí již od 90 Kč za týden.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Jak získat nejlevnější cestovní pojištění? Zkuste to online!

Pokud při výběru cestovní pojistky tlačíte na cenu, sjednejte si cestovní pojištění online. Některé pojišťovny za online sjednání nabízí klidně i dvacetiprocentní slevu.

V případě, že cestujete do zahraničí opakovaně, a to nejen sami, ale také s celou rodinou, zvažte možnost celoročního cestovního pojištění. To se vyplatí ve chvíli, kdy si během roku dopřejete minimálně jednu letní a jednu zimní dovolenou. Pro jednotlivce a opakované cesty po Evropě ho sjednáte již od tisícikoruny.

Samozřejmostí jsou vysoké pojistné limity pro léčebné výlohy (od 5 000 000 Kč) a asistenční služby. U dražších balíčků je potom součástí této pojistky i rozšířená asistence, úrazové pojištění, odpovědnost, pojištění zavazadel, trvalých následků nebo pojištění storno poplatků, zpoždění letu, či přerušení samotné cesty.

Mohlo by se vám hodit: Vyrážíte letos autem na dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit občanský průkaz, autolékárničku a také cestovní pojištění. Pro online sjednání s 20% slevou můžete využít kalkulačku cestovního pojištění a dostanete navíc dárek v podobě e-booku.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Spočítat cenu cestovního pojištění

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články