🇦🇹 Diesel 1,61 € Natural 95 1,61 € 🇨🇿 Diesel 37,05 Kč Natural 95 38,96 Kč 🇩🇪 Diesel 1,69 € Natural 95 1,85 € 🇫🇷 Diesel 1,76 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 611,60 HUF Natural 95 599,50 HUF 🇮🇹 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇵🇱 Diesel 6,51 PLN Natural 95 6,53 PLN 🇸🇮 Diesel 1,51 € Natural 95 1,48 € 🇸🇰 Diesel 1,53 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,61 € Natural 95 1,61 € 🇨🇿 Diesel 37,05 Kč Natural 95 38,96 Kč 🇩🇪 Diesel 1,69 € Natural 95 1,85 € 🇫🇷 Diesel 1,76 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 611,60 HUF Natural 95 599,50 HUF 🇮🇹 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇵🇱 Diesel 6,51 PLN Natural 95 6,53 PLN 🇸🇮 Diesel 1,51 € Natural 95 1,48 € 🇸🇰 Diesel 1,53 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Jak zajistit prodloužení cestovního pojištění ze zahraničí a během dovolené?

29. 6. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty

Do zahraničí se podle aktuálních průzkumů letos chystá zhruba polovina Čechů. Naprostá většina z nich neriskuje a před cestou si sjednává cestovní pojištění. V některých případech ovšem musí řešit (ne)dobrovolné prodloužení dovolené a s ním související prodloužení pojistky. Lze to vůbec, a jak cestovní pojištění správně prodloužit, aby vás opravdu podrželo?

Jak prodloužit cestovní pojištění během dovolené?

Dobrovolné nebo nedobrovolné prodloužení dovolené?

V praxi pojišťovny rozlišují dvě situace. V té první se pojištění cestovatelé rozhodnou v zahraničí setrvat delší dobu. Třeba se jim na daném místě zalíbí, nebo se možná rozhodnou strávit na dovolené ještě o pár (tý)dnů více, než původně zamýšleli. Jak ale vyřešit prodloužení cestovního pojištění ze zahraničí?

Pro tyto případy je potřeba sjednat si nové cestovní pojištění, které bude datumově navazovat na jejich původně sjednanou pojistku. Pojištění můžete snadno uzavřít online.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

V ideálním případě tak ale učiňte alespoň 24 hodin před tím, než vám skončí platnost toho původně sjednaného. Mnohé pojišťovny totiž pracují s tzv. karenční dobou, která se nejčastěji pohybuje v řádu hodin, v některých případech i dnů.

Náš tip aneb Jak si sjednat pojistku online: Cestovní pojištění můžete uzavřít online nejen na stránkách vybrané pojišťovny, ale také prostřednictvím nejrůznějších srovnávačů a kalkulaček. Stačí uvést termín dovolené, lokalitu, informace o pojišťovaných osobách (jméno a věk) a zvolit vybranou variantu. Pojistné zaplatíte online a asistenční kartičku, včetně pojistných podmínek a dalších dokumentů, vám pojišťovna zašle na uvedený e-mail, případně rovnou do aplikace vybrané pojišťovny.

Další možností, jak prodloužit stávající cestovní pojištění, je úprava existující smlouvy. Tento postup je ale zbytečně komplikovaný a administrativně náročný. Proto spíše doporučujeme postupovat dle návodu výše.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Druhým případem je situace, kdy si dovolenou prodloužíte nedobrovolně. Důvodem může být zásah vyšší moci v podobě uzavřeného letiště (např. záplavy, výbuch sopky) nebo přírodních katastrof (např. tsunami, požáry apod.), či dalších neočekávaných komplikací (např. teroristický čin apod.).

V takovém případě vám pojišťovna, u které máte sjednané cestovní pojištění, pojistku prodlouží automaticky a zpravidla také bezplatně na celou dobu, která bude nezbytně nutná k vašemu návratu do ČR (max. však po dobu dalších 30 dní). Cestovní pojištění bude v tomto případě prodlouženo ve stejném rozsahu, v jakém bylo sjednáno.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Vždy je ovšem potřeba kontaktovat asistenční službu vaší pojišťovny a jejího operátora spravit o nenadálé komplikaci, která vás na cestách potkala. Operátor asistenční linky vám následně poradí, jak dále postupovat, případně provede automatické prodloužení stávající pojistky.

Ať vás ani nenapadne vyrážet do zahraniční bez cestovního pojištění! Kvalitní pojistka ochrání vaši peněženku nečekaných výdajů a zároveň vás podrží v nepříjemných situacích. „Cestovko“ nyní můžete rozšířit o další připojištění (např. domácnosti nebo asistenci vozidla) s 20% slevou a e-bookem zdarma.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Cestujete do zahraničí opakovaně? Zvažte možnost roční cestovní karty. Ta ochrání nejen cestovatele-sólisty, ale i celé rodiny. A je úplně jedno, jestli s vámi cestuje manžel, partner nebo babička ze sousední vesnice. Roční cestovní kartu sjednáte již od 1 050 Kč.

Kalkulačka roční cestovní karty

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články