🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění do zahraničí?

15. 7. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty

Cestujete letos do zahraničí? Nezapomeňte si před cestou sjednat kvalitní cestovní pojištění. Čemu byste měli věnovat pozornost a na co dát pozor? Máme pro vás tipy a rady přímo od pojišťovacích expertů!

Očima expertů: Na co dát bacha při sjednávání cestovního pojištění?

Články na téma cestovní pojištění do zahraničí:

  1. Proč si sjednat cestovní pojištění i v České republice?
  2. Cestovní pojištění po Evropě vs. pojištění přes kartičku pojištěnce
  3. Pojištění na cestu do zahraničí
  4. Poradíme, podle čeho vybrat pojištění na cestu do zahraničí
  5. Víte, kolik letos zaplatíte za cestovní pojištění do Německa?
  6. Cestovní pojištění do Rakouska může být levnější, když víte, jak na to
  7. Kolik stojí pojištění vozu na dovolenou a co všechno pojistka kryje?
  8. Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění do zahraničí?
  9. Jaké zimní sporty patří mezi rekreační a které jsou nepojistitelné?
  10. Chystáte se na zimu do exotiky? Na pojištění nešetřete!
  11. Jak nastavit cestovní pojištění, aby krylo i zásah horské služby?
  12. Jaká připojištění se vyplatí sjednat k cestovnímu pojištění na hory?
  13. V zimě na lyže jen s pojištěním. Dávejte ale pozor na výluky!
  14. Vyrážíte na Velikonoce do tepla? Víme, kolik vás to letos bude stát
  15. Cestovní pojištění vás ochrání v různých situacích
  16. Komu se vyplatí celoroční cestovní pojištění?
  17. Jak prodloužit cestovní pojištění během dovolené?
  18. Odjíždíte na dovolenou? Pozor na nenechavce a zloděje!
  19. Kolik zaplatíte za „cestovko“ do Rakouska v roce 2024?
  20. Ztráta nebo odcizení dokladů v zahraničí: Jak postupovat?
  21. Očima expertů: Na co dát bacha při sjednávání cestovního pojištění? - právě čtete
  22. Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění?
  23. Víte, jak řešit nepojízdné auto v zahraničí?
  24. Co dělat, když si dovolenou (ne)dobrovolně prodloužíte?
  25. Jak by měla vypadat správná asistence vozidla na cesty?
  26. Sjednáváme cestovní pojištění online: Co nás překvapilo? - již brzy

Krytá rizika

Výběr cestovního pojištění do zahraničí byste měli vždy přizpůsobit nejen destinaci, do níž míříte, ale také aktivitám, kterým se tady hodláte oddávat. Pokud hodláte provozovat konkrétní sporty, překontrolujte, zda jsou součástí rekreačních nebo rizikových aktivit, které je potřeba pojistit samostatně. U aktivní dovolené si nezapomeňte sjednat i úrazové pojištění.

Obezřetní buďte též při výběru cestovního pojištění ve chvíli, kdy do zahraničí vyrážíte autem. Pokud si v Česku neplatíte havarijní pojištění, sjednejte si k cestovní pojistce rozšířené asistenční služby. V tomto případě zahrnuje pojištění například odtah vozidla ze zahraničí do ČR, opravu na místě i zajištění náhradního ubytování.

V případě, že do zahraničí vyrážíte s dětmi nebo domácími mazlíčky, vyberte si z nabízených balíčků, které zahrnují i pojištění odpovědnosti, případně pojištění zavazadel nebo storno poplatků. Komplexní pojistka vás může ochránit před vysokými výdaji, které byste jinak museli uhradit z vlastní kapsy.

Náš tip: Pokud chcete během dovolené ochránit nejen sebe, ale taky majetek, sjednejte si k pojištění na cestu do zahraničí i krátkodobé pojištění domácnosti. Například ČSOB Pojišťovna ho nabízí již od 90 Kč za týden.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Pojistné limity

Při výběru pojištění na cesty do zahraničí věnujte pozornost také limitům léčebných výloh. Pokud cestujete po Evropě, zaměřte se na pojistky, u nichž budou tyto limity činit alespoň 5 000 000 Kč. U vzdálenějších destinací (např. USA nebo Afrika) pak volte ještě vyšší limity. Pamatujte, že zahraniční péče je poměrně nákladná a vše, co přesáhne ujednaný limit, hradíte ze své kapsy.

Náš tip: Pokud vyrážíte do zahraničí opakovaně, zvažte možnost celoročního cestovního pojištění. To se vyplatí nejen jednotlivcům, ale taky rodinám v případě, že do zahraničí cestují alespoň dvakrát ročně.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Výluky a krácení pojistného plnění

Každá pojistka je spojena s výlukami, na základě kterých může pojišťovna pojistné plnění krátit nebo ho dokonce úplně odmítnout. Jejich výčet najdete v pojistných podmínkách vybraného produktu.

Při výběru vhodného cestovního pojištění do zahraničí proto doporučujeme seznam výluk překontrolovat a tomu přizpůsobit nejen samotný výběr, ale i následný pobyt v cílové destinaci.

Rada pro řidiče: Pokud se chystáte cestovat do zahraničí, sjednejte si cestovní pojištění s dostatečnými limity pro léčebné výlohy. Pojistku můžete dále doplnit také o rozšířené asistenční služby, případně krátkodobé pojištění majetku, které ochrání vaši domácnost po celou dobu dovolené. S výběrem poradí online kalkulačka cestovního pojištění, díky které nyní získáte 20% slevu.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Karenční lhůta

Pojištění do zahraničí můžete sjednat online nebo osobně v kamenné pobočce pojišťovny. Pokud zvolíte první zmíněnou možnost, můžete čerpat zajímavé slevy (například ČSOB Pojišťovna nabízí za online sjednání 20% slevu a e-book zdarma. Navíc můžete vyhrát i poukázku na kvalitní kufry).

Vždy si ovšem překontrolujte, za jak dlouho začíná pojistka platit. Zatímco někde můžete být pojištění prakticky obratem po tom, co uhradíte pojistné, jindy může začít pojistka platit až nadcházející den. Tzv. karenční lhůta má pojišťovny chránit před pojistnými podvody.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Asistenční služby

Při výběru pojištění na cesty do zahraničí věnujte pozornost také asistenčním službám. U těch nejlevnějších pojistek (pojistit se dnes již můžete zpravidla od 16 Kč za osobu a den) počítejte jen se základní asistencí.

Pokud nechcete spoléhat na náhodu a mít jistotu nejen při cestách autem, ale také například ve chvíli, kdy řešíte ztrátu dokladů, zpožděné nebo zrušené letadlo a další komplikace, vyberte si spíše cestovní pojištění s rozšířenými asistenčními službami, které dnes už můžete sjednat od 41 Kč za osobu a den.

Na co nezapomenout: Rozhodli jste se cestovat za hranice vlastním vozem? Pokud ano, zbytečně neriskujte a doplňte cestovní pojištění o rozšířené asistenční služby. Vše nyní vyřídíte online a s 20% slevou. Navíc získáte čtení na cesty ve formě e-booku dle vlastního výběru!

Cestovní pojištění s asistencí pro vozidla na cesty

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články