🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Vyrážíte do zahraničí opakovaně? Zaměřte se na celoroční cestovní pojištění

5. 7. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Aktuality Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Druhy cestovního pojištění

Dnes už asi nikoho nenapadne vyrážet do zahraničí bez kvalitní pojistky. Pokud si ale dopřáváte dovolenou několikrát ročně, má smysl uvažovat o celoročním cestovním pojištění. Komu se vyplatí a co všechno tenhle produkt vlastně „umí“?

Roční cestovní pojištění: Je pro celou rodinu a kryje i storno poplatky

Komu se cestovní pojištění na rok vyplatí?

  1. Lidem, kteří si dopřejí letní i zimní dovolenou
  2. Cestovatelům, kteří nechtějí na pojistku myslet v případě opakovaných cest
  3. Těm, kdo vyráží na víkendové zahraniční pobyty nebo nákupy k našim sousedům
  4. Rodinám, jejichž příslušníci cestující do zahraničí několikrát během roku
  5. Lidem, kteří rádi nechávají organizaci dovolené na cestovní kanceláři
  6. Cestovatelům, kteří kupují letenky (případně rezervují ubytování) s velkým předstihem
  7. Těm, kdo chtějí za cestovní pojištění výrazně ušetřit

Přečtěte si také: Věděli jste, že pojištění vás ochrání proti úpadku cestovní kanceláře i v případě soudního sporu?

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Krátkodobé vs. celoroční cestovní pojištění

Při sjednávání klasického cestovního pojištění na dovolenou si můžete vybírat z několika balíčků, které se od sebe liší nejen limity pro léčebné výlohy (po cestách po Evropě doporučujeme alespoň 5 000 000 Kč), ale také pojistnou ochranou a různými připojištěními.

Připojistit si například můžete zavazadla, či storno poplatky, k cestovnímu pojištění si ale můžete sjednat i úrazové pojištění nebo odpovědnost. V případě cest autem doporučujeme i rozšířené asistenční služby, které vás nenechají „ve štychu“ v případě poruchy, ale i neodstranitelné závady, kdy je nutná repatriace zpátky do Česka.

Čím více připojištění zvolíte, tím vyšší bude pochopitelně cena pojistného. Pokud navíc vyrážíte do zahraničí opakovaně a pojišťujete celou rodinu, může se tato položka promítnout do rozpočtu poměrně vysokou částkou. Proto je na místě u opakovaných cest do zahraničí zvážit celoroční cestovní pojištění.

Mohlo by vás zajímat: Většina pojišťoven omezuje délku jedné zahraniční cesty, která nesmí přesáhnout 45 dní.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Tip pro řidiče: Ještě než vyrazíte na dovolenou, sjednejte si cestovní pojištění. To můžete doplnit o rozšířené asistenční služby, případně krátkodobé pojištění domácnosti. Při online sjednání nyní získáte 20 % slevu a navíc e-knihu jako dárek.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Co všechno vlastně takové celoroční cestovní pojištění zvládne?

Většinou si můžete vybrat rovnou z několika produktů pro jednotlivce i rodinu. Tato celoroční cestovní pojištění se od sebe liší nejen výší limitů pro léčebné výlohy, ale také krytými riziky. V základních balíčcích jsou většinou pojištěny pouze zmíněné léčené výlohy a základní asistenční služby.

U rozšířených balíčků (rozdíl mezi nejlevnější a nejdražší variantou pro jednotlivce cestujícího po Evropě je cca 1 000 Kč) pak můžete mít pojištěná i zavazadla, storno poplatky nebo trvalé následky. Pojištěná bývá i odpovědnost, případně v balíčcích najdete i jednorázové odškodné za hospitalizaci, pojištění cesty nebo samotného letu.

Měli byste vědět: Některé pojišťovny nabízí celoroční cestovní pojištění pouze pro blízkou rodinu, případně osoby žijící ve stejné domácnosti. Jiné dokážou v rámci jedné pojistné smlouvy pojistit třeba i partnery nebo babičku, která bydlí na druhém konci republiky.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Jak si celoroční cestovní pojištění do zahraničí sjednat?

Úplně stejně jako to krátkodobé, které můžete uzavřít nejen na pobočce vybrané pojišťovny, ale také online. Mnohé pojišťovny navíc nabízí za online sjednání zajímavou slevu, která může činit klidně i 20 % z výsledné ceny pojistného.

V první řadě u cestovního pojištění na celý rok navolíte destinaci, kam plánujete během roku cestovat (Evropa nebo svět), počet osob a jejich věk a kontaktní údaje.

Jakmile zaplatíte pojistné (kartou nebo bankovním převodem), obratem vám na zaslaný e-mail dorazí asistenční kartička nejen pro vás, ale také pro ostatní členy rodiny. Tu si můžete stáhnout do svého mobilního telefonu, případně ji najdete přímo v mobilní aplikaci vaší pojišťovny.

Náš tip: Vyrážíte na dovolenou nebo na služební cesty do zahraničí několikrát za rok? Pak zvažte pořízení roční cestovní karty. Již od 1 050 Kč díky ní získáte kombinaci cestovního a úrazového pojištění, pojištění odpovědnosti za újmu, zavazadel, storno poplatků a další výhody.

Kalkulačka roční cestovní karty

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články