🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Vyrážíte na dovolenou autem? Asistenční služby rozšíříte již od několika stokorun

11. 7. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

S celou rodinou vyrazili do Chorvatska a po cestě do cílové destinace se zastavili u oblíbených Plitvických jezer. Jaké bylo ovšem zděšení řidiče, který po prohlídce parku nenastartoval? Bohužel nešlo o opravitelnou závadu a vůz bylo potřeba odtáhnout zpátky do Česka. To rodinu vyšlo na více než 17 000 Kč!

Jak fungují asistenční služby, když vyrážíte do zahraničí autem?

Články na téma cestovní pojištění:

  1. Výluky v cestovním pojištění
  2. Výpověď cestovního pojištění: Rady, jak na to
  3. Kdy sjednat cestovní pojištění
  4. Cestovní pojištění do zahraničí
  5. Která připojištění se vyplatí sjednat k pojištění do zahraničí?
  6. Jak vlastně funguje repatriace ze zahraničí a kolik v průměru stojí?
  7. Proč nespoléhat pouze na cestovní pojištění k platební kartě?
  8. Krátila vám pojišťovna plnění? Víme, jak se proti rozhodnutí odvolat
  9. Kvalitní „cestovko“ zajistí i českého lékaře. Ne každá pojišťovna ho ale nabízí
  10. Jak se pohybují ceny ošetření nebo hospitalizace v zahraničí?
  11. Do ciziny na otočku? Bez cestovního pojištění nevyrážejte!
  12. Na jaké situace je cestovní pojištění k platební kartě krátké?
  13. Jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění?
  14. Chystáte se do zahraničí? Nezapomeňte na cestovní pojištění!
  15. Chystáte se na Euro do Německa? Nepodceňte jednu věc!
  16. Rizika a přednosti cestovního pojištění k platební kartě
  17. Cestovní pojištění a limity léčebných výloh: Jak vysoké by měly být?
  18. Jak sjednat cestovní pojištění online pár minut před odletem?
  19. Aktivní dovolená? Nezapomeňte pojistit sebe i sportovní vybavení
  20. Jak fungují asistenční služby, když vyrážíte do zahraničí autem? - právě čtete
  21. Proč nevybírat to nejlevnější cestovní pojištění?
  22. Porucha auta na dovolené – co dělat?
  23. Kolik stojí ošetření v zahraničí a proč vás může zruinovat?
  24. Česky hovořící lékař na telefonu – jak funguje služba v zahraničí?
  25. Repatriace zraněného novomanžela stála pojišťovnu 250 000 Kč
  26. Když na dovolené zlobí zuby: Co všechno kryje cestovní pojištění?

Riskovat je zbytečné

I když je výše uvedený příběh smyšlený, rozhodně neznamená, že se do podobné situace nemůžete dostat. Málokterý řidič totiž při cestách do zahraničí počítá se všemi možnými komplikacemi, které mohou nastat. Pokud si v Česku neplatíte povinné ručení, případně havarijní pojištění s rozšířenou asistencí, sjednejte si ji alespoň asistenční služby k cestovnímu pojištění před samotnou dovolenou.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Jak funguje asistenční služba v zahraničí?

Pod pojmem „asistenční služba“ si většina z nás představí česky hovořícího operátora na lince pojišťovny, u níž máme sjednanou konkrétní pojistku. Nemusí jít jen o povinné ručení, či havarijní pojištění, ale také o cestovní pojištění. Operátor linky klientovi v nouzi poskytne radu, ale samozřejmě i pomoc. Nasměrovat ho může do konkrétního zdravotnického zařízení nebo k němu rovnou vyslat smluvního lékaře v dané destinaci.

Na cestách, kam vyrážíte vlastním autem, se může jednat o zajištění opravy na místě. V případě neopravitelné závady pak kvalitní asistenční služba zajistí také odtah zpátky do Česka (do sjednaného limitu). Jen pro zajímavost, pokud byste si asistenční služby do zahraničí nesjednali, počítejte s tím, že odtahovky si účtují okolo 21 korun za kilometr. A to samozřejmě za cenu tam i zpět.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Jak asistenční služby správně vybrat a nastavit?

Asistenci vozidla na cesty si můžete zpravidla sjednat k cestovnímu pojištění za částku okolo několika stokorun. Například asistenční služba ČSOB Pojišťovny v rámci tohoto produktu zajišťuje nejen opravu na místě, ale také odtah do nejbližšího autoservisu, či zpátky do Česka, zajištění náhradního vozidla, či ubytování pro celou posádku. To samozřejmě do předem sjednaného limitu, který se v rámci tuzemských cest udává v korunách, v zahraničí pak v eurech.

Tip (nejen) pro řidiče: Pokud se do zahraničí chystáte autem, pak si k cestovnímu pojištění sjednejte také rozšířenou asistenci. Ta se vám bude hodit v případě poruchy, neopravitelné závady, ale i při dalších komplikacích, které vás na cestách mohou potkat. Připojištění nyní sjednáte za symbolickou cenu a s 20% slevou.

Cestovní pojištění s asistencí pro vozidla na cesty

Asistenční služby vozidla do zahraničí jednoduše navolíte formou připojištění za cenu začínající na několika stokorunách. Pojistit je možno osobní nebo obytné vozidlo do 3 500 kg s tuzemskou registrační značkou, a to pouze na dovolenou, která nepřesáhne 30 dnů.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Jakmile zaplatíte pojistné platební kartou nebo bankovním převodem, asistenční kartička, včetně dalších dokumentů, vám dorazí na zadaný e-mail, případně rovnou do mobilní aplikace vaší pojišťovny. V případě komplikací pak stačí zavolat na uvedené číslo a postupovat dle pokynů operátora.

Náš tip: Pakliže vyrážíte letos autem na dovolenou, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění s dostatečnými limity. Na cestách vám bude krýt záda a můžete se na něj plně spolehnout. Pojistku můžete doplnit o rozšířené asistenční služby nebo krátkodobé pojištění domácnosti. Online sjednání nyní s 20 % slevou a dárkem v podobě e-booku.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články