🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Pojištění odtahu vozidla stojí pár korun. Přesto vám dokáže ušetřit tisíce!

6. 8. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Cestovní pojištění na cesty

Spousta cestovatelů letos vyměnila dovolenou s cestovní kanceláří za pobyt v zahraničí, na který vyráží vlastním autem. Pokud patříte mezi ně, měli byste vědět, co dělat, pokud vám auto během cesty vypoví službu.

Víte, jak řešit nepojízdné auto v zahraničí?

Články na téma cestovní pojištění do zahraničí:

  1. Proč si sjednat cestovní pojištění i v České republice?
  2. Cestovní pojištění po Evropě vs. pojištění přes kartičku pojištěnce
  3. Pojištění na cestu do zahraničí
  4. Poradíme, podle čeho vybrat pojištění na cestu do zahraničí
  5. Víte, kolik letos zaplatíte za cestovní pojištění do Německa?
  6. Cestovní pojištění do Rakouska může být levnější, když víte, jak na to
  7. Kolik stojí pojištění vozu na dovolenou a co všechno pojistka kryje?
  8. Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění do zahraničí?
  9. Jaké zimní sporty patří mezi rekreační a které jsou nepojistitelné?
  10. Chystáte se na zimu do exotiky? Na pojištění nešetřete!
  11. Jak nastavit cestovní pojištění, aby krylo i zásah horské služby?
  12. Jaká připojištění se vyplatí sjednat k cestovnímu pojištění na hory?
  13. V zimě na lyže jen s pojištěním. Dávejte ale pozor na výluky!
  14. Vyrážíte na Velikonoce do tepla? Víme, kolik vás to letos bude stát
  15. Cestovní pojištění vás ochrání v různých situacích
  16. Komu se vyplatí celoroční cestovní pojištění?
  17. Jak prodloužit cestovní pojištění během dovolené?
  18. Odjíždíte na dovolenou? Pozor na nenechavce a zloděje!
  19. Kolik zaplatíte za „cestovko“ do Rakouska v roce 2024?
  20. Ztráta nebo odcizení dokladů v zahraničí: Jak postupovat?
  21. Očima expertů: Na co dát bacha při sjednávání cestovního pojištění?
  22. Na co si dát pozor při sjednávání cestovního pojištění?
  23. Víte, jak řešit nepojízdné auto v zahraničí? - právě čtete
  24. Co dělat, když si dovolenou (ne)dobrovolně prodloužíte?
  25. Jak by měla vypadat správná asistence vozidla na cesty?
  26. Sjednáváme cestovní pojištění online: Co nás překvapilo?

Příběh ze života…

Mladá rodina vyrazila na dovolenou do italského Bibione. Co čert nechtěl, auto jim kousek od cíle vypovědělo službu. Řidič se nejprve snažil zjistit, co je příčinou problému, to se mu ani po mnoha dlouhých minutách na rozpálené italské dálnici nepovedlo. Nezbylo mu tak nic jiného, než kontaktovat pojišťovnu, u které si sjednal cestovní pojištění a k němu asistenci vozidla na cesty.

Pojišťovna na místo vyslala technika. Ani on ovšem nebyl úspěšný a auto tak bylo potřeba nechat odtáhnout do nedalekého autoservisu. Posádce pojišťovna poskytla náhradní automobil, prostřednictvím kterého se dopravili do cílové destinace, kam jim za dva dny dovezli opravené auto. Rodina z tohoto příběhu měla štěstí. Vy už ale takové štěstí mít nemusíte…

Jaká je cena odtahu vozidla?

Počítejte s tím, že se na dovolené může stát cokoliv. Pokud sem proto míříte vlastním autem, měli byste být na případné komplikace připraveni. Pokud si v Česku platíte kromě povinného ručení také havarijní pojištění, překontrolujte si krytá rizika a rozsah asistenčních služeb. Ty by měly obsahovat nejen opravu na místě, případně pojištění odtahu vozidla do nejbližšího autoservisu, ale také odtah auta ze zahraničí zpátky do ČR.

Cena odtahu vozidla je totiž opravdu vysoká a řídí se počtem km. Odtahové společnosti si v letošním roce účtují okolo 24 korun za kilometr jízdy. A to nejen za cestu tam, ale i zpět. Například odtah z chorvatského Dubrovníku vás může vyjít na více než 50 000 Kč! Proto vždy doporučujeme překontrolovat rozsah asistenčních služeb, případně je rozšířit v rámci povinného ručení, havarijního nebo cestovního pojištění.

Tip pro řidiče: Vlastníte starší vozidlo nebo zkrátka chcete mít jistotu bezproblémové cesty? Ke klasickému cestovnímu pojištění si sjednejte připojištění asistenčních služeb. Vše vyřídíte online, během několika mála minut a nyní také se slevou ve výši 20 %.

Cestovní pojištění s asistencí pro vozidla na cesty

Víte, jak řešit nepojízdné auto v zahraničí?

Pokud vám auto během pobytu v zahraničí vypoví službu, do amatérské opravy se raději nepouštějte. Vždy kontaktujte pojišťovnu, u níž jste si nechali auto na dovolenou pojistit a držte se rad operátora na asistenční lince. Ten může vyslat na místo technika, případně zajistit odtah do nejbližšího autoservisu nebo zpátky do Česka.

Posádce pak může poslat náhradní vozidlo, či zajistit ubytování po nezbytnou dobu. Vždy samozřejmě záleží na konkrétním pojistném produktu, jeho limitech a podmínkách. Pamatujte, že maximální limity mohou být účtovány nejen v korunách, či eurech, ale také v kilometrech, což je typické zejména u odtahů vozidla. Vše nad ujednaný limit pak zaplatí cestovatel z vlastní kapsy. Proto doporučujeme vybírat produkty s vysokým limitem krytí.

Mohlo by se vám hodit: Vyrážíte letos autem na dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit občanský průkaz, autolékárničku a také cestovní pojištění. Pro online sjednání s 20% slevou můžete využít kalkulačku cestovního pojištění a dostanete navíc dárek v podobě e-booku.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Spočítat cenu cestovního pojištění

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články