🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Dovolenou v Trogiru mladému páru zkomplikoval úraz. Jak situaci řešila pojišťovna?

7. 9. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění

Měla to být dovolená jako kterákoliv jiná. Mladý pár si plánoval odpočinout v historickém centru Trogiru. Bohužel letní přeháňka proměnila romantickou procházku po promenádě v nepříjemný a dosti bolestivý zážitek.

Dovolenou v Trogiru mladému páru zkomplikoval úraz. Jak situaci řešila pojišťovna?

Články na téma vhodné cestovní pojištění:

  1. Kalkulačka cestovního pojištění
  2. Jaké cestovní pojištění
  3. Nejlevnější cestovní pojištění
  4. 5 věcí, na které myslet, když si vybíráte cestovní pojištění
  5. Srovnání cestovního pojištění: Podle čeho vybírat?
  6. Srovnání cestovního pojištění je hračka. Ohlídejte si ale následující
  7. Proč se nevyplatí sjednávat to nejlevnější cestovní pojištění?
  8. Poradíme, jaké cestovní připojištění se vyplatí sjednat při cestách do zahraničí
  9. Víte, kolik stojí pojištění na hory a proč nevybírat to nejlevnější?
  10. Poradíme s výběrem kvalitního cestovního pojištění na lyže
  11. Jak funguje srovnávač cestovního pojištění a opravdu pomůže ušetřit?
  12. Poradíme, podle čeho poznat to nejvýhodnější cestovní pojištění
  13. Poradíme, jak odhalit to nejlepší cestovní pojištění na dovolenou
  14. Jak vybrat cestovní pojištění? Držte se několika jednoduchých rad
  15. Poradíme, jak mezi nabídkami odhalit to nejlepší cestovní pojištění
  16. Pojištění na dovolenou s dětmi vás může uchránit nečekaných výdajů
  17. Pojištění na hory je věda! Poradíme, co dělat, aby pojišťovna plnila
  18. V jakých případech se vám bude hodit cestovní pojištění po ČR?
  19. Cestovní pojištění na hory je potřeba správně nastavit. Víte, jak na to?
  20. Jak ideálně nastavit limity pojistného plnění u zimní dovolené?
  21. Nejčastější zimní úrazy, jejichž ošetření bez pojištění zaplatíte
  22. Asistenční služby v zahraničí: Co všechno mohou zahrnovat?
  23. Jak v záplavě nabídek najít to nejlepší cestovní pojištění?
  24. Na co dát bacha u levného cestovního pojištění?
  25. Co by měla obsahovat kvalitní asistence vozidla na cesty?
  26. Zabouchnuté klíče v autě: Můžete se obrátit na svoji pojišťovnu?
  27. Naražená záda v Chorvatsku se mohla nepříjemně prodražit - právě čtete

Cesta na vlastní pěst

Zmíněný pár cestoval do chorvatského Trogiru na vlastní pěst autem. Služeb cestovní kanceláře nevyužili a neměli proto po ruce ani delegáta, který by jim v případě komplikací pomohl. Nechtěli ale nic riskovat a před cestou si sjednali cestovní pojištění, které potřebovali dřív, než předpokládali.

Prosolené dlaždice historického centra Trogiru v kombinaci s letní bouřkou proměnily promenádu na klouzačku. Co čert nechtěl, ženě na jedné z dlaždic podklouzla noha a upadla. Nejprve to vypadalo, že nepůjde o nic závažného, bolest se ale během noci rozležela a ráno se mladá žena nepostavila na nohy.

Manžel zareagoval správně

Protože byli manželé ubytovaní v apartmánu u místních, na žádného hotelového lékaře se nemohli obrátit a k lékaři to bylo několik kilometrů autem. Manžel nejprve zvažoval možnost přepravy do nejbližšího lékařského zařízení, pak si ale vzpomněl na pojistku, kterou před cestou uzavírali a kontaktoval operátora asistenční linky.

Ten zajistil návštěvu lékaře přímo v apartmánu, kde byli manželé ubytovaní. Lékařka ženu prohlédla a zkonstatovala, že pro klid duše bude potřeba ženu převézt do nedaleké nemocnice, kde podstoupí rentgen a magnetickou rezonanci páteře. Žádné závažné změny na skeletu v nemocnici nenašli, žena zde přesto zůstala na pozorování do druhého dne.

Jaký byl výsledný účet za lékařské ošetření?

Vzhledem k tomu, že manžel kontaktoval pojišťovnu a ta zraněné zajistila lékaře, později i transfer do lékařského zařízení, s nímž měla smlouvu, neplatil dotyčný pár ani korunu. Vše si řešila pojišťovna sama s dotyčným lékařem a lékařským zařízením. Pokud by manželé pojištění nebyli, museli by veškerou péči v nestátních zařízeních nebo u soukromých lékařů hradit sami, což by se mohlo vyšplhat na několik statisíců.

Praktický tip závěrem: Například cestovní pojištění od ČSOB Pojišťovny začíná na 32 korunách za osobu a den. Pokud do zahraničí cestujete autem, nezapomeňte k pojistce sjednat i asistenci vozidla na cesty!

Pokud tedy cestujete do zahraničí, a to klidně jenom k našim polským nebo slovenským sousedům, nezapomeňte si před cestou sjednat kvalitní cestovní pojištění s dostatečnými pojistnými limity pro léčebné výlohy. V případě pojistné události pak kontaktujte asistenční službu pojišťovny. Ta vám pošle lékaře přímo do ubytování, případně doporučí návštěvu konkrétního zařízení, s nímž má sjednanou smlouvu.

Ať vás ani nenapadne vyrážet do zahraniční bez cestovního pojištění! Kvalitní pojistka ochrání vaši peněženku nečekaných výdajů a zároveň vás podrží v nepříjemných situacích. „Cestovko“ nyní můžete rozšířit o další připojištění (např. domácnosti nebo asistenci vozidla) s 20% slevou a e-bookem zdarma.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články