🇦🇹 Diesel 1,61 € Natural 95 1,61 € 🇨🇿 Diesel 37,05 Kč Natural 95 38,96 Kč 🇩🇪 Diesel 1,69 € Natural 95 1,85 € 🇫🇷 Diesel 1,76 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 611,60 HUF Natural 95 599,50 HUF 🇮🇹 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇵🇱 Diesel 6,51 PLN Natural 95 6,53 PLN 🇸🇮 Diesel 1,51 € Natural 95 1,48 € 🇸🇰 Diesel 1,53 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,61 € Natural 95 1,61 € 🇨🇿 Diesel 37,05 Kč Natural 95 38,96 Kč 🇩🇪 Diesel 1,69 € Natural 95 1,85 € 🇫🇷 Diesel 1,76 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 611,60 HUF Natural 95 599,50 HUF 🇮🇹 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇵🇱 Diesel 6,51 PLN Natural 95 6,53 PLN 🇸🇮 Diesel 1,51 € Natural 95 1,48 € 🇸🇰 Diesel 1,53 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Srovnání cestovního pojištění je hračka. Některé věci je ale potřeba si ohlídat

24. 6. 2024 3 min. čtení diskuze (1) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Vyrážet do zahraničí bez cestovního pojištění je zbytečný risk, který vám může poměrně snadno vyluxovat peněženku i bankovní konto. Naštěstí si pojistku můžete sjednat online a klidně pár hodin před odletem přímo na webu pojišťovny nebo prostřednictvím nezávislého srovnávače. Pokud zvolíte druhou možnost, měli byste vědět, na co si dát pozor.

Na co dávat pozor při sjednání cestovního pojištění?

Srovnání cestovního pojištění je v mnohém užitečné

Protože cestovní pojištění dnes nabízí prakticky všechny pojišťovny u nás, může být občas komplikované se v jednotlivých nabídkách bezpečně zorientovat. Snadno tak lze učinit prostřednictvím srovnání cestovního pojištění do zahraničí, které u nás mají na starosti nezávislé srovnávače a kalkulačky.

Tyhle praktické nástroje jsou v mnohém užitečné. Patří totiž mezi nenahraditelné pomocníky třeba ve chvíli, kdy hledáte nejvýhodnější nabídku na trhu, případně potřebujete pojistit sebe nebo celou rodinu pár okamžiků před odletem. Protože má ale každá mince dvě strany, je potřeba vědět, jak s těmito nástroji pracovat. Na co si dát pozor?

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Srovnání cen cestovního pojištění je zrádné

Spousta cestovatelů vybírá pojištění do zahraničí na základě ceny. Sjednat si ale to nejlevnější cestovní pojištění nemusí být výhra. V některých případech je to přesně naopak. Nejlevnější pojistky jsou totiž často spojeny jen s velmi omezenou pojistnou ochranou a nízkými limity krytí. Pokud dojde k vážnému úrazu nebo je potřeba vícedenní hospitalizace v nemocnici, limity nemusí být dostatečné. Vše nad sjednaný limit pak zaplatí pojistník z vlastní kapsy.

Náš tip: Minimální limit pro léčebné výlohy v evropských destinacích by měl činit alespoň 2 000 00 Kč. U mimoevropských zemí volte v ideálním případě pojištění s neomezeným krytím.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Pozor si dávejte i na karenční dobu

Srovnání cestovních pojištění umožní seřadit dostupné produkty podle jejich ceny nebo jiných parametrů. Pokud ovšem uzavíráte cestovní pojištění na poslední chvíli (třeba v odletové hale), je potřeba ověřit, za jak dlouho začne vybraná pojistka platit. Zatímco u některých pojišťoven to je ihned po připsání platby na účet, u jiných může jít o další den. Proto raději doporučujeme sjednávat pojistku alespoň den před plánovanou návštěvou zahraničí.

Srovnání cestovního pojištění online může být zavádějící

A to nejen ohledně ceny, ale také krytých rizik. Pokud se na dovolené plánujete věnovat sportovním aktivitám, měli byste dopředu ověřit, zda vybraná pojistka konkrétní sport, či aktivitu kryje. V základních balíčcích cestovního pojištění jsou vždy zahrnuty rekreační sporty (např. turistika, plavání apod.). V případě potápění nebo třeba ferrat už může jít o rizikové, nebo dokonce nepojistitelné sporty. Proto dopředu ověřte, do jaké kategorie patří sport, který hodláte na dovolené provozovat. V opačném případě se může pojišťovna v případě pojistné události „cukat“.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Pozor na výluky z pojistného plnění

S každou pojistkou je neodmyslitelně spjat také seznam výluk, na základě kterých může pojišťovna přistoupit ke krácení pojistného plnění nebo k jeho úplnému odmítnutí. Mezi nejčastější výluky patří úraz, či způsobená škoda pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek, vysokohorská turistika nebo sporty ve vyšší nadmořské výšce, případně komplikace, které v zahraničí vznikly v důsledku chronických nemocí, se kterými jste se léčili už v Česku. Do komplikací s proplacením ošetření se mohou dostat i těhotné ženy, pokud jsou již v pokročilém stadiu těhotenství.

Mohlo by se vám během cest hodit: Ať už máte v plánu vyrazit na pracovní cestu, krátkodobý výlet nebo zaslouženou dovolenou, nezapomeňte si do zahraničí sjednat také kvalitní cestovní pojištění. U opakovaných cest pak zvažte možnost roční cestovní karty. Pojistku vyřídíte online z pohodlí domova a s 20% slevou díky praktické kalkulačce.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Nezávislé srovnávače a kalkulačky, pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.
Vít Suchý, 24. 6. 2024 15:49
pojištění není úplně jednoduchá disciplína. Pokud k porovnání pojištění máte k dispozici výsledky ze srovnavače od poradce s příslušnou certifikací a ne jen on-line operátora, je to jistější než někde udělat chybu :) .

Podobné články