🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
HROMADNÝ NÁKUP 🛞

Sjednat si cestovní pojištění můžete online během několika mála kliknutí

4. 9. 2024 3 min. čtení diskuze (12) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Základní info k cestovnímu pojištění

Rodina vyrazila na tuniský ostrov Djerba. Dovolenou zde měli strávit v luxusním hotelu, který dopředu pečlivě vybírali. Při výběru cestovního pojištění už tak pečliví nebyli. A to se jim bohužel nehezky vymstilo. Namísto krásných vzpomínek a líbivých fotografií si domů „přivezli“ téměř čtvrtmilionový dluh.

Sjednat si cestovní pojištění můžete online během několika mála kliknutí

Články na téma na co dát pozor u cestovního pojištění:

  1. Cestovní pojištění: Asistenční služby aneb Váš anděl na cestách
  2. Je nejlevnější cestovní pojištění i nejvýhodnější?
  3. Cestovní pojištění ke kartě
  4. Cestovní pojištění COVID-19
  5. Skutečně vás na cestách ochrání cestovní pojištění k platební kartě?
  6. Proč se nejlevnější cestovní pojištění nevyplácí sjednávat?
  7. Na co dávat pozor při sjednání cestovního pojištění?
  8. Otázky, které je důležité zodpovědět před výběrem cestovního pojištění
  9. Pojištění storno poplatků: Jak to funguje a kdy se vám vyplatí?
  10. Jak vám pomůže pojišťovna, když uvíznete na letišti?
  11. Cestovní pojištění po Evropě vs. pojištění přes kartičku pojištěnce
  12. Jaká připojištění má smysl sjednávat ke klasickému cestovnímu pojištění?
  13. Poradíme, jak zabezpečit domácnost před odjezdem na dovolenou
  14. Jak postupovat, pokud na dovolenou přiletíte bez kufrů?
  15. Rizika a přednosti cestovního pojištění k platební kartě
  16. Za jak dlouho platí cestovní pojištění sjednané online?
  17. Kvalitní asistenční služba vás podrží nejen během cesty na dovolenou
  18. Dovolená se rodině málem prodražila o více než 33 000 Kč
  19. Sjednali jste si „cestovko“ online a při vyplňování se „sekli“?
  20. Proč nevyrážet na dovolenou bez cestovního pojištění? - právě čtete
  21. Na dovolenou pod stan? Zavazadla ochrání kvalitní pojistka
  22. Kolaps na dovolené a účet za 100 000 Kč: Co na to pojišťovna?
  23. Odtah z Chorvatska mohl vyjít rodinu na 44 000 Kč!
  24. Žena zkolabovala v Polsku a zpět do Česka ji museli repatriovat
  25. Spoléhat při cestách na kartičku pojištěnce se nevyplácí! - již brzy
  26. Zlomená noha v Chorvatsku: Kolik si naúčtovala tamější nemocnice? - již brzy

Rodina podcenila jednu důležitou věc

Jak už z výše uvedeného tušíte, dotyční do Tunisu odcestovali bez cestovního pojištění. Možná zapomněli, možná spoléhali na to, že se jim ve více než 3 000 kilometrů vzdálené zemi nic nestane. Bohužel nehoda není náhoda a neštěstí nechodí po horách, ale po lidech.

Když třetí den pobytu začala maminka trpět nesnesitelnými bolestmi břicha, nejprve si všichni mysleli, že jde jen o běžné zažívací obtíže. Když se k bolestem přidala zvýšená teplota, malátnost a zvracení, manžel na nic nečekal a vyrazil za hotelovým lékařem.

Tuniská péče je vyšla draho

Dotyčný lékař po návštěvě ženy na pokoji naznal, že na tuhle zdravotní komplikaci je jeho vybavení skromné hotelové ordinace krátké a bude proto potřeba hospitalizace. Měl totiž podezření na zánět slepého střeva, který v tuniské nemocnici opravdu potvrdili. Zákrok byl nevyhnutelný a ženě možná zachránil život.

Po operaci se nicméně u dotyčné projevily pooperační komplikace. S těmi už si tuniští zdravotníci nevěděli rady. Proto doporučili převoz ženy do nemocnice v Česku. Zmíněná rodina ovšem přicestovala bez cestovního pojištění. Veškerou péči i následnou repatriaci zpět do Česka, která nakonec vyšla na téměř 250 000 Kč, tak museli uhradit z vlastní kapsy.

Pozor! Tunisko, Egypt i některé další africké destinace jsou známým místem pro podvody s lékařskou péčí a účtování si velmi vysokých poplatků, které je člověk nucen uhradit z vlastní kapsy. Proto nepodceňujte důležitost cestovního pojištění a v případě pojistné události vždy postupujte dle rad operátora na asistenční lince pojišťovny!

Zapomnětlivost anebo snaha ušetřit?

Důvod, proč dotyční odcestovali do zahraničí bez cestovního pojištění, se dnes už asi nedozvíme, vás ostatní ale před tímto krokem důrazně varujeme! Při cestách za naše hranice nespoléhejte na kartičku pojištěnce a to ani ve chvíli, kdy cestujete „pouze“ v rámci Evropy.

Pokud na pojistku zapomenete a zjistíte to až na letišti, není problém si sjednat cestovní pojištění online. A to klidně z chytrého mobilního telefonu, tabletu nebo notebooku s připojením k internetu (v odletových halách jsou většinou veřejné Wi-Fi sítě).

Náš tip: Při sjednávání cestovního pojištění online dávejte pozor na tzv. karenční lhůtu. Ta říká, za jak dlouho pojistka začne platit. Zatímco u některých pojišťoven činí pár hodin, jinde může být sjednané pojištění platné až od druhého dne. Například u cestovního pojištění ČSOB Pojišťovny, které sjednáte online, ihned vidíte, za jak dlouho pojistka platí. A to s přesností na minuty!  Pojištění je platné zhruba do hodiny od sjednání.

Jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění online?

Při výběru vhodného cestovního pojištění se zaměřte nejen na cenu, ale zejména na rozsah pojistné ochrany (tzn. krytá rizika) a výši pojistných limitů. Jak je správně nastavit, jsme si řekli v jednom z předchozích článků.

Pro maximální ochranu a klid na cestách můžete cestovní pojištění online rozšířit například o krátkodobé pojištění domácnosti, či asistenci vozidla na cesty, cestujete-li na dovolenou autem.

Pojistku zaplatíte kartou, či bankovním převodem, přičemž asistenční kartička vám dorazí na zadaný e-mail, do SMS nebo aplikace pojišťovny. V případě zdravotních nebo jiných komplikací během dovolené pak vždy kontaktujte operátora asistenční linky, který vám poradí, jak dále v konkrétní situaci postupovat.

Mohlo by se vám během cest hodit: Ať už máte v plánu vyrazit na pracovní cestu, krátkodobý výlet nebo zaslouženou dovolenou, nezapomeňte si do zahraničí sjednat také kvalitní cestovní pojištění. U opakovaných cest pak zvažte možnost roční cestovní karty. Pojistku vyřídíte online z pohodlí domova a s 20% slevou díky praktické kalkulačce.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: ČSOB Pojišťovna, pojistné podmínky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Aneleh Helena, 7. 9. 2024 21:13
Tak tenhle článek rozhodně není reklama, cestovat do zahraničí bez cestovního pojištění je obrovský risk. Cestuji poměrně dost, a fakt nechápu - kolik lidí i v dnešní době takový risk dobrovolně podstupuje, příp. se spoléhají na omezené pojištění u karet. Já sama jsem naposled skončila v nemocnici na Sri Lance a můžu jen děkovat skvělému cestovnímu pojištění, které mám. Netuším, kolik nemocnice účtovala za léčbu, vyšetření a pobyt tam, plus změnu letenky, kterou pojišťovna zařizovala vzhledem k nutnosti polohování nohy během letu. Jen nová jednosměrná letenka zpět domů stála přes 3000,- EUR. A pobyt ve soukromé nemocnici (tu státní bych fakt nikomu nedoporučovala) určitě stál 3-4 tis EUR. Když to porovnám s tím, kolik mě stojí roční cestovní pojištění, fakt není co řešit.
Jaroslava Bráborcová, 5. 9. 2024 21:41
myslím že to není reklama , já sama jsem skončila v Tunisu v roce 2023 v nemocnici , kolik to stálo nevím jenom telefon mě stál 2500 Kč když jsem volala na pojišťovnu do Čech , peníze za volání mě pojišťovna vrátila , nikdy bych necestovala bez pojištění i do Chorvatska jsem se pojistila a všem to doporučuji
Milan, 5. 9. 2024 11:22
No, moc tomu nerozumím, zda je to jen reklama na cestovní pojištění nebo tzv. tmavý humor. Již od roku 1993 bych bez cestovního pojištění nevyrazil ani na 500 m do sousedního státu, jednak mám svůj věk a "čert" nikdy nespí... Nikdo si asi neuvědomujeme situaci, kdy i nejlépe pojištěný člověk nedostane ani 1Kč na léčení. To je pravděpodobnost vypuknutí nepokojů, terorismu nebo dokonce válečného stavu v destinaci kde si zrovna poleháváme u moře. Proti takovému "osudu" nám nepomůže ani nejlepší pojištění... Tyto stavy bývají většinou vyloučeny z pojistných podmínek, chce si dobře přečíst smlouvu, zvláště pozorně v místě použití nejmenšího písma s nejmenším kontrastem (lupu sebou)... Do těchto smluv a oblastí bych se moc netlačil, pokud nepatřím mezi 100 nejprachatějších občanů ČR s vlastním tryskáčem a nemocnicí ! Dnes nikdo nevíme, kdy a kde se to zrovna může vymknout kontrole tamních úřadů... Svět jako takový, mi dnes přijde na můj vkus dost nestabilní... Užívejme s rozumem !!!
Surcouf, 5. 9. 2024 12:50
Takové vyjímky jsou vždy u všech pojištění - ale kvůli tomu si je snad nikdo nesjednává..., jde o zdravotní komplikace,léčebné výlohy,repatriace...kdo chce cestovat do Afghanistánu nebo do Donbasu - toho stejně nikdo nepojistí...
Jiří Mečíř, 5. 9. 2024 10:23
Vzhledem k tomu že se jedná o reklamu na cestovní pojištění moc článek nemá cenu pitvat, prostě vycucaný z prstu. Ale dodám k tomu že spousta lidí má pojištění na platebních kartách a také je docela slušné.
Surcouf, 5. 9. 2024 12:48
Že je něco reklamní sdělení, neznamená, že to nemůže být pravda.....
Monika Dvořáková, 5. 9. 2024 8:52
Tak hlavně že vybírali luxusní hotel tudíž neza nemalé peníze a za pojištění už prachy dát odmítli? Logika nula, to hlava nebere.

Podobné články